Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Υπάρχει κίνδυνος… οι αποδόσεις στις μετοχές να είναι 0% τα επόμενα 10 χρόνια

Credit Suisse: Υπάρχει κίνδυνος… οι αποδόσεις στις μετοχές να είναι 0% τα επόμενα 10 χρόνια
Όταν ξεκινάει μια αγορά από την τρέχουσα υψηλή αποτίμηση, οι αποδόσεις τα επόμενα δέκα χρόνια τείνουν να είναι λίγο πολύ οι ίδιες δηλαδή 0% αναφέρει η Credit Suisse...
Υπάρχει κίνδυνος… οι αποδόσεις στις μετοχές να είναι κοντά στο μηδέν τα επόμενα 10 χρόνια αναφέρει η ελβετική τράπεζα Credit Suisse.
Το γράφημα που δείχνει την πορεία των κερδών ανά μετοχή P/E στον δείκτη S & P500 φθάνει στα 2 χρόνια δηλαδή, βασίζεται δηλαδή στα EPS στις 31 Δεκεμβρίου 2021….
Μπορεί πολλοί να υποστηρίξουν ότι κανείς δεν νοιάζεται για τα θεμελιώδη στοιχεία σε έναν κόσμο στον οποίο η οικονομία, τα κέρδη και οι αγορές υπάρχουν όλα σε μια κατάσταση που η BofA αποκαλούσε "Schrödinger Equilibrium" που δημιουργήθηκε από τη Fed, η Credit Suisse έχει πρόβλημα να αποδεχθεί ότι τώρα ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο τα πολλαπλάσια P/E έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα.
Συγκεκριμένα η Credit Suisse αναφέρει ότι επανειλημμένα έχει επισημανθεί ότι περισσότερες εταιρείες με ισχυρές ταμειακές ροές, σε ένα λιγότερο ασταθές οικονομικό περιβάλλον, θα οδηγούσαν σε ένα νέο καθεστώς διαρκώς υψηλότερων πολλαπλασιαστών κερδών
Ενώ οι επενδυτές (σωστά) επισημαίνουν ότι οι μελλοντικές αποδόσεις επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις αποτιμήσεις, π.χ. λαμβάνοντας υπόψη ότι τα υψηλότερα P/E οδηγούν σε χαμηλότερες επιδόσεις, οι αποτιμήσεις έχουν μικρή επιρροή στο για την διαμόρφωση της επενδυτικής τάσης στο εγγύς μέλλον.
Και όμως, ενώ η Credit Suisse αναφέρει ότι ορισμένοι επενδυτές γίνονται όλο και πιο άνετοι με υψηλότερους πολλαπλασιαστές κερδών σε έναν κόσμο όπου οι μικροεπενδυτές είναι τώρα η κυρίαρχη δύναμη που διαμορφώνει τις οριακές τιμές, δεν έχει πειστεί ότι αυτή είναι η σωστή ερμηνεία.
Ενώ οι αποτιμήσεις έχουν πράγματι μικρό αντίκτυπο στις αποδόσεις ενός έτους... σίγουρα επηρεάζουν την απόδοση της αγοράς κατά την επόμενη δεκαετία.
Και όπως δείχνει το γράφημα, όταν ξεκινάει μια αγορά από την τρέχουσα υψηλή αποτίμηση, οι αποδόσεις τα επόμενα δέκα χρόνια τείνουν να είναι λίγο πολύ οι ίδιες δηλαδή 0%
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/fwd%20pe%20multiple.jpg?itok=4Ve7jOf6
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/return%2010y%20fwd.jpg?itok=U9WZgoS-
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/1%20year%20fwd%20return.jpg?itok=BRLZlVj2
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης