Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων από κορωνοϊό σε Περού, Μεξικό

Νέα ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων από κορωνοϊό σε Περού, Μεξικό
Τους περισσότερους νεκρούς στη Λατινική Αμερική μετά τη Βραζιλία μετρά το Περού
Νέα ρεκόρ σε θανάτους και κρούσματα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο το Περού, ενώ και στο Μεξικό η επιδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να καλπάζει.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Περού, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 6.154 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει πλέον τους 135.905 (+36% μέσα σε μία εβδομάδα).
Παράλληλα, νέο ρεκόρ καταγράφηκε τις τελευταίες 24 ώρες στον αριθμό των νεκρών, καθώς υπέκυψαν 195 άνθρωποι με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται σε 3.983.
Πάντως και παρά την αρνητική αυτή εικόνα, η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε πως η καμπύλη κρουσμάτων και θυμάτων έχει δει την κορύφωση της και πλέον είναι επίπεδη, αν και ο Παναμερικανικός Οργανισμός  Υγείας ανέφερε ότι η εξάπλωση του ιού «ακόμη επιταχύνεται» στο Περού, όπως και στη Βραζιλία και στη Χιλή.
Αλλά και η επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων του Περού για την αντιμετώπιση της πανδημίας προειδοποίησε πως έρχονται δύσκολες εβδομάδες.
Το Περού κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μεταξύ των κρατών της περιφέρειας με τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης πίσω από τη Βραζιλία, και στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.
Η χώρα ζει υπό περιορισμό σε εθνική κλίμακα εδώ και 73 ημέρες, με νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα σύνορα να παραμένουν κλειστά, μεταξύ άλλων μέτρων.
Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, όπου και εκεί η επιδημία του κορωνοϊού θερίζει.
Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη 27/5 ότι κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες 463 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.463 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό να κάνει λόγο για 8.597 νεκρούς επί συνόλου 78.023 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Στελέχη του υπουργείου Υγείας του Μεξικού έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι θεωρούν πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι πολύ υψηλότερος από τον επιβεβαιωμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης