Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Βγαίνουν από το lockdown οι Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Βγαίνουν από το lockdown οι Πολιτείες
Έκκληση Fauci για προσεκτικό άνοιγμα των Πολιτειών και για χρήση μάσκας από τους Αμερικάνους πολίτες
Το όριο των 100.000 νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού ξεπέρασαν οι ΗΠΑ και μάλιστα νωρίτερα από ότι προέβλεπαν πολλές επιδημιολογικές μελέτες, την ώρα πάντως που οι περισσότερες Πολιτείες αίρουν το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα και πολλές επιχειρήσεις αρχίζουν να επαναλειτουργούν.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 100.442 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 1,7 εκατομμύρια.
Οι ΗΠΑ είναι μακράν το κράτος με τα περισσότερα κρούσματα και θύματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη.
Σημειώνεται ότι καθημερινά κατά τη διάρκεια του Μαΐου πέθαιναν κατά μέσο όρο 1.400 Αμερικάνοι πολίτες, αριθμός πάντως μικρότερος από τον Απρίλιο, όταν και ο αντίστοιχος αριθμός διαμορφωνόταν στους 2.000.
Όπως αναφέρει το Reuters, o αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ είναι υψηλότερος από τους θανάτους από την εποχική γρίπη που χρονολογείται την περίοδο 1957-1958, όταν 116.000 έχασαν τη ζωή τους ενώ επισημαίνεται ότι σε περίπου τρεις μήνες, οι θάνατοι από την Covid-19 υπερβαίνουν τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν συνολικά στον πόλεμο της Κορέας, τον πόλεμο του Βιετνάμ και την πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ από το 2003-2011.
Παράλληλα αναφέρεται ότι ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από όσους η επιδημία του AIDS από το 1981 έως το 1989.
Πάντως και παρά τα αρνητικά αυτά δεδομένα, όλες οι Πολιτείες άρχισαν να αίρουν τα περιοριστικά μέτρα και να ξανανοίγουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες, αν και σε πολλές από αυτές εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί και συστάσεις για την τήρηση των αποστάσεων και για την ανάγκη διατήρησης των μέτρων προσωπικής υγιεινής.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Anthony Fauci υποστήριξε ότι οι Πολιτείες θα πρέπει να προχωρήσουν προσεκτικά στην άρση των περιορισμών, συνιστώντας στους πολίτες να φορούν μάσκα.
«Θέλω να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους άλλους.
Θέλω να το κάνω ένα σύμβολο για τους ανθρώπους για να δουν ότι αυτό πρέπει να κάνουν» είπε ο Fauci, ο οποίος φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο CNN.
Την ίδια στιγμή, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump ενώ ζήτησε από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει περισσότερους ομοσπονδιακούς πόρους για τις Πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο από την επιδημία.
«Οι Πολιτείες που υπέστησαν το πιο βαρύ χτύπημα από την επιδημία αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του εθνικού ΑΕΠ» είπε ο Cuomo, ο οποίος επανέλαβε στον Trump τη θέση του για την ανάγκη δημόσιων επενδύσεων στις υποδομές προκειμένου να πάρει μπροστά η οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης