Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κίνδυνο 27 εκατ. θέσεις εργασίας στην ΕΕ λόγω τουρισμού - Χάνεται το 10% του ΑΕΠ

tags :
Σε κίνδυνο 27 εκατ. θέσεις εργασίας στην ΕΕ λόγω τουρισμού - Χάνεται το 10% του ΑΕΠ
Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 10% της ευρωπαϊκής οικονομίας και δημιουργεί 27 εκατομμύρια θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα σε ολόκληρη την περιοχή
Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 10% της ευρωπαϊκής οικονομίας και δημιουργεί 27 εκατομμύρια θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα σε ολόκληρη την περιοχή.
Ωστόσο, ο τομέας βρίσκεται σε αδράνεια από τον Μάρτιο, γι' αυτό και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί αναμένουν μείωση του τουρισμού μεταξύ 30 και 40% το 2020, σε σύγκριση με το 2019.
Η τουριστική βιομηχανία στην Ευρώπη κινδυνεύει να εκλείψει από άλλους παγκόσμιους προορισμούς, καθώς οι κυβερνήσεις θέσπισαν διαφορετικά μέτρα για να ανοίξουν ξανά εγκαίρως για τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο CNBC.
Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 10% της ευρωπαϊκής οικονομίας και δημιουργεί 27 εκατομμύρια θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα σε ολόκληρη την περιοχή.
«Αυτό που φοβάμαι… είναι η έλλειψη τυποποίησης, η έλλειψη εναρμόνισης», δήλωσε ο Eduardo Santander, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών, μιας ομάδας τουριστικών ενώσεων σε όλη την Ευρώπη, στο CNBC.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ, όρισε τις κατευθυντήριες γραμμές την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το πώς πρέπει να ανοίξουν ξανά οι τουριστικοί προορισμοί.
Ωστόσο, οι αποφάσεις ανήκουν τελικά στις μεμονωμένες κυβερνήσεις.
«Σκοπεύετε να πάτε στην Ιταλία και τα πρωτόκολλα είναι πολύ πιο περίπλοκα σε σύγκριση με την Ελλάδα ή την Ισπανία - ίσως αυτό δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ή ανταγωνιστικό μειονέκτημα, εάν ορισμένες κυβερνήσεις είναι πολύ χαλαρές ή ορισμένες κυβερνήσεις είναι πολύ αυστηρές, ανέφερε ο Santander, υποδηλώνοντας ότι ο τρόπος δράσης των κυβερνήσεων μπορεί να έχει αντίκτυπο στη ζήτηση των καταναλωτών.
Σε μια έκθεση, που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι αφίξεις θα είναι χαμηλότερες μεταξύ 30% και 40% το 2020, σε σύγκριση με το 2019.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Γαλλία αναμένεται να είναι ο ευρωπαϊκός προορισμός που θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, με σχεδόν 38 εκατομμύρια λιγότερες εισερχόμενες επισκέψεις το 2020.
Η Ισπανία και η Ιταλία ακολουθούν, με 34 και 31 εκατομμύρια λιγότερες εισερχόμενες αφίξεις.
«Ανησυχώ λίγο, αν δω το πρόβλημα από μια παγκόσμια άποψη», δήλωσε η Giovanna Manzi, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BWH Hotel Group στην Ιταλία.
«Δυστυχώς, δεν έχουμε συνέπεια επειδή κάθε χώρα κάνει ό, τι θέλει», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό φυσικά δεν μας βοηθάει».
Η Manzi είπε ότι, αντίθετα, χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι πιθανό να δείξουν ένα ενωμένο μέτωπο σε αυτό το θέμα, κάτι που θα μπορούσε να τις κάνει πιο δημοφιλείς από την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης