Θεοχάρης (υπ.Τουρισμού): Θα ελέγχονται υγειονομικά από τις 15/6 όσοι έρχονται στην Ελλάδα – Κανένας φόβος για τα νησιά

Θεοχάρης (υπ.Τουρισμού): Θα ελέγχονται υγειονομικά από τις 15/6 όσοι έρχονται στην Ελλάδα – Κανένας φόβος για τα νησιά
Τι θα γίνεται σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα στα νησιά
Τη θέση ότι από τις 15 Ιουνίου θα ελέγχονται υγειονομικά όποιοι έρχονται στην Ελλάδα διατύπωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, ο οποίος διέψευσε ότι θα υπάρξουν «άσπρες» και «μαύρες» λίστες χωρών από τις οποίες η χώρα μας θα δέχεται ή θα απορρίπτει τουρίστες.
«Ό,τι ακούγεται για τέτοια σενάρια είναι λανθασμένο, γιατί δεν έχει αποφασίστηκε τίποτε ακόμα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα τρία «κλειδιά» για τη φετινή τουριστική σεζόν.
«Από τις 15 Ιουνίου θα ελέγχονται υγειονομικά όποιοι έρχονται στην Ελλάδα
Τα πρωτόκολλα θα προστατεύουν τους τουρίστες
Ενισχύονται οι δομές υγείας για καλύτερη διαχείριση τυχόν περιστατικών» είπε ο υπ.Τουρισμού, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος για τα νησιά, αφού «ενισχύεται το σύστημα υγείας εκεί που έχουμε τουρίστες», ενώ συμπλήρωσε πως όπως «έκλεισαν» τα νησιά με τις συμβουλές των γιατρών, έτσι και θα ανοίξουν».
Ο κ.Θεοχάρης υποστήριξε ότι η αξιολόγηση των νησιών «ήταν για τις ανάγκες και όχι για την επικινδυνότητα του καθενός» και  τόνισε πως σκοπός είναι η ενίσχυση των πιο αδύναμων με τεστ, με νοσοκομειακό προσωπικό και με πρωτόκολλο γρήγορης μεταφοράς τυχόν περιστατικού.
«Όλη η Ελλάδα θα έχει την ίδια δυνατότητα ανταπόκρισης περιστατικών», είπε ο κ.Θεοχάρης, αναφερόμενος τόσο στη συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο Υγείας, όσο και το σχεδιασμό σε επιχειρησιακό κομμάτι που περιλαμβάνει το ΕΚΑΒ, την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση θετικού κρούσματος

Όπως είπε ο κ.Θεοχάρης, κάθε κατάλυμα άνω των 50 κλινών θα έχει γιατρό, ενώ υποστήριξε πως όσοι έχουν ανάγκη, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με γιατρό που αναγνωρίζεται από το υπουργείο μέσω τηλεϊατρικής και βίντεο κλήσης, και στην περίπτωση που κάποιος είναι ύποπτος για κρούσμα κορωνοϊού, θα υποβάλλεται σε γρήγορο τεστ, με το αποτέλεσμα να βγαίνει σε λίγες ώρες.
Ο κ.Θεοχάρης είπε ότι αν κάποιος βγει θετικός, θα απομονώνεται σε άλλο δωμάτιο και το δωμάτιο που έμενε θα απολυμαίνεται, χωρίς να υπάρχει επίπτωση για την ξενοδοχειακή μονάδα.
Αναφορικά με τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, αν και ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι αφορά μόλις το 10% του ελληνικού τουρισμού, με τον εξωτερικό να αποτελεί το 90% του τουρισμού και την οικονομία μας να χρειάζεται το συνάλλαγμα, έδωσε το περίγραμμα της ΚΥΑ που αναμένεται σύντομα.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», το οποίο θα υλοποιείται με δωροεπιταγή και εκπτώσεις στη διαμονή.
Δεύτερον, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, επίσης 30 εκατομμυρίων ευρώ και εταιρικά voucher ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS