Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στο “κόκκινο” οι απώλειες του Ευρωπαϊκού ξενοδοχειακού κλάδου τον Απρίλιο

tags :
Στο “κόκκινο” οι απώλειες του Ευρωπαϊκού ξενοδοχειακού κλάδου τον Απρίλιο
Καθώς τα παγκόσμια κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται, η ταξιδιωτική βιομηχανία αντιμετωπίζει μεγάλες πιέσεις ειδικά όταν κοιτάζει πίσω τον Απρίλιο, ένα μήνα όπου πολλά ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά
Η κατακόρυφη πτώση των παγκόσμιων εσόδων από τα ξενοδοχεία και οι επιδόσεις των κερδών που απεικονίζονται στα δεδομένα του Μαρτίου, συνέχισαν την ελεύθερη πτώση και τον Απρίλιο χαρακτηριζόμενη από δραματικές μειώσεις από έτος σε έτος σε όλο το λειτουργικό φάσμα, σύμφωνα με στοιχεία από το HotStats.
Καθώς τα παγκόσμια κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται, η ταξιδιωτική βιομηχανία αντιμετωπίζει μεγάλες πιέσεις ειδικά όταν κοιτάζει πίσω τον Απρίλιο, ένα μήνα όπου πολλά ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά.
Πολλές περιοχές και πόλεις ανά τον κόσμο παρέμειναν σε lockdown, η οποία επηρέασε αρνητικά τους αριθμούς απόδοσης.
Το ακαθάριστο λειτουργικό κέρδος ανά διαθέσιμο δωμάτιο (GOPPAR) μείωσε το τριψήφιο ποσοστό YOY σε όλες τις περιοχές, όπως:
- ΗΠΑ (-122,8%)
- Ευρώπη (-131,9%)
- Ασία-Ειρηνικός (-124,1%)
- Μέση Ανατολή (-115,3%)

Η κατάσταση σε Ευρώπη
Η Ευρώπη ήταν βαθιά στο “κόκκινο” τον Απρίλιο, όπου οι χώρες της παρέμειναν σε lockdown.


Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με την American Hotel & Lodging Association, περίπου το 70% των δωματίων του ξενοδοχείου ήταν άδειa στις ΗΠΑ έως τις 20 Μαΐου, ενώ χιλιάδες ξενοδοχεία “έβαλαν λουκέτο”.
Ο Απρίλιος ήταν ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για τη Νέα Υόρκη που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ.


Το σκηνικό σε Ασία-Ειρηνικό
Ενώ ο συνολικός αριθμός Ασίας-Ειρηνικού παρέμεινε στα χαμηλά τον Απρίλιο, η άνοδος της Κίνας έφερε ελπίδες.
Η περιοχή APAC στο σύνολο της είχε μια σχετικά ισχυρή πληρότητα σε σύγκριση με άλλες περιοχές.


Μέση Ανατολή
Ούτε η Μέση Ανατολή ξέφυγε από τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Απριλίου, ενώ ούτε το ραμαζάνι (23 Απριλίου-23 Μαΐου) δεν μπόρεσε να βελτιώσει την απόδοση του ξενοδοχείου, καθώς ακόμη και η μερική χαλάρωση κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα οδήγησε σε αύξηση των λοιμώξεων.


Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης