Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιαπωνίας: Η απόφαση της Κίνας να εγκρίνει τον νόμο περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ προκαλεί σοβαρή ανησυχία

ΥΠΕΞ Ιαπωνίας: Η απόφαση της Κίνας να εγκρίνει τον νόμο περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ προκαλεί σοβαρή ανησυχία
Το ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα σημαντικό εταίρο» της χώρας το Χονγκ Κονγκ
Την έντονη ανησυχία της απέναντι στην απόφαση της Κίνας να εγκρίνει τον νόμο περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ, εξέφρασε σήμερα (28/5) το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, καθώς αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει το ειδικό καθεστώς αυτονομίας της περιοχής.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά την έγκριση του νομοσχεδίου, το ιαπωνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως «ιδιαιίτερα σημαντικό εταίρο» της χώρας το Χονγκ Κονγκ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τους στενούς οικονομικούς δεσμούς και τις διαπροσωπικές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές.
«Η Ιαπωνία εκφράζει στη σοβαρή ανησυχία της σχετικά με την απόφαση του κινεζικού κοινοβουλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.
«Αποτελεί μακροχρόνια πολιτική της Ιαπωνίας το να αποδίδει μεγάλη σημασία στη διατήρηση ενός ελεύερου και ανοικτού συστήματος, όπως αυτό που απολαμβάνει το Χονγκ Κονγκ, καθώς και στη δημοκρατική και τη σταθερή ανάπτυξη του Χονγκ Κονγκ υπό το πλαίσιο της μίας χώρας και των δύο συστημάτων», πρόσθεσε το ιαπωνικό ΥΠΕΞ.
Παράλληλα, το Τόκιο δήλωσε ότι έχει μεταφέρει τις απόψεις του στο Πεκίνο, και ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις περαιτέρω εξελίξεις γύρω από το Χονγκ Κονγκ.
Από την πλευρά της, η Κίνα τονίζει ότι στόχος της νομοθεσίας είναι η αντιμετώπιση της απόσχισης, της τρομοκρατίας και της ξένης παρέμβασης στην πόλη, με τη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο να πυροδοτεί τις πρώτες μεγάλες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ μετά από αρκετούς μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης