Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Υποχώρησαν κατά -3,4% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2020

Ιταλία: Υποχώρησαν κατά -3,4% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -6,7%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ιταλία τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (28/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς η μείωση που σημειώθηκε στον κλάδο πετρελαίου αντιστάθμισε την άνοδο στις τιμές τροφίμων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -3,4% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -1,3% τον Μάρτιο του 2020.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -6,7% τον Απρίλιο, έναντι ετήσιας πτώσης -4,9% τον Μάρτιο.
Οι τιμές στα προϊόντα πετρελαίου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση, και συγκεκριμένα στο -31%, ενώ αντίθετα οι τιμές τροφίμων, ποτών και καπνού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,8%.
Όσον αφορά τις τιμές φαρμακευτικών προϊόντων, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +1,2%, ενώ οι τιμές ηλεκτρονικών ειδών ενισχύθηκαν κατά +5,8% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, η μηνιαία πτώση για τις τιμές παραγωγού περιορίζετια στο -0,1% ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε άνοδος κατά +0,3%.
Επιπλέον, οι τιμές στον κατασκευαστικό κλάδο κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,2% τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, ενώ για το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2020 οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -2,1% σε τριμηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης