Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Θετική η πρόταση της Κομισιόν, έρχεται η ώρα των κυβερνήσεων

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Θετική η πρόταση της Κομισιόν, έρχεται η ώρα των κυβερνήσεων
Η πρόταση της Κομισιόν μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην υπέρβαση της κρίσης είπε η κα.Γεννηματά
Θετική χαρακτηρίζει την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισημαίνει πως τώρα είναι η ώρα των κυβερνήσεων.
Η κα.Γεννηματά αναφέρει πως η πρόταση της Κομισιόν βρίσκεται στην κατεύθυνση που έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην υπέρβαση της κρίσης, καθώς περιλαμβάνει σημαντικές μεταβιβάσεις πόρων που δεν συνδέονται με πρόσθετες δημοσιονομικές δεσμεύσεις.
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ καλεί τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ώστε να εγκριθεί η πρόταση χωρίς καθυστερήσεις, περικοπές και αστερίσκους.
«Για την Ελλάδα αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία.
Γι’ αυτό και η ευρωπαϊκή ενίσχυση δεν θα πρέπει να καλύψει "τρύπες" του προϋπολογισμού, ούτε πελατειακού χαρακτήρα επιλογές των υπουργών.
Είναι απαραίτητο οι πόροι αυτοί να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης και για τη δημιουργία ενός νέου βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και της "πράσινης οικονομίας"» επεσήμανε η κα.Γεννηματά, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός και η αξιοποίηση των πόρων είναι αναγκαίο να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ τόσο των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή όσο και στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) με τη συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS