Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η οικονομία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα παρά το άνοιγμα των επιχειρήσεων

tags :
Moody's: Η οικονομία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα παρά το άνοιγμα των επιχειρήσεων
Οι επενδυτές αισιοδοξούσαν ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα παρά την εκτόξευση της ανεργίας
Παρά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βαδίζουν σε ένα δύσκολο δρόμο.
Ο επικεφαλής οικονολόγος της Moody’s Analytics, Mark Zandi, δήλωσε ότι η οικονομία θα χρειαστεί χρόνια για να ανακάμψει καθώς αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις από την πιο απότομη υποχώρηση της οικονομίας που έχει καταγραφεί.
«Η ζημιά στην οικονομία είναι ήδη τόσο σημαντική, που αναμένονται πολλά λουκέτα στις επιχειρήσεις,
Παρ' όλο που οι επιχειρήσεις επαναλειτουργούν, πολλές δεν θα ανοίξουν, και πολύς κόσμος ο οποίος έχει χάσει τη δουλειά του δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στη δουλειά» δήλωσε ο Zandi στο CNBC.
Σύμφωνα με το CNBC, οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι ότι η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα παρά την εκτόξευση της ανεργίας, με τον S&P 500 να διαπραγματεύεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο μετά τον Μάρτιο.
O Zandi προειδοποίησε ότι η Wall Street είναι υπερβολικά αισιόδοξη σχετικά με μια ανάκαμψη τύπου «V» καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μείωση κερδών, καθυστερήσεις και χρεοκοπίες.
Σύμφωνα με τον ίδιο το ποσοστό της ανεργίας, που εκτοξεύθηκε στο 14,7% τον Απρίλιο, θα εκτοξευθεί ξανά τον Μάιο, και θα διαμορφωθεί κοντά στο 10% τους επόμενους μήνες.
«Θα παραμείνουμε σε αυτά τα επίπεδα, μέχρι να βρούμε κάποιου είδους φαρμακευτική λύση στον ιό, και όταν συμβεί αυτό, θα αρχίσουμε να βλέπουμε κάποιες θέσεις εργασίας και χαμηλότερη ανεργία με συνεπή τρόπο» δήλωσε ο ίδιος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης