Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Τα πολύ δύσκολα έπονται για τις ινδικές τράπεζες – Αύξηση στα NPLs

Fitch: Τα πολύ δύσκολα έπονται για τις ινδικές τράπεζες – Αύξηση στα NPLs
Τα δύσκολα έπονται για τις ινδικές τράπεζες τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τη Fitch Ratings
Οι ινδικές τράπεζες αναμένεται να βιώσουν σημαντικές προκλήσεις στην ποιότητα των κεφαλαίων τους τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, εκτιμά σε έκθεσή της η Fitch Ratings, εν μέσω άνευ προηγουμένου αβεβαιότητας από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι ο αντίκτυπος στους δείκτες απομειωμένων δανείων θα μπορούσε να κυμαίνεται μεταξύ 200-600 μονάδων βάσης, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κρίσης και τα ανοίγματα κάθε τράπεζας.
Πρόσφατα η κεντρική τράπεζα της Ινδίας ανακοίνωσε μέτρα χαλάρωσης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Αυτά τα μέτρα αναμένεται να επιβαρύνουν ιδιαίτερα τις κρατικές τράπεζες (με τους ήδη αποδυναμωμένους ισολογισμούς), υπογραμμίζεται.
«Το εθνικό lockdown για τον περιορισμό του κορωνοϊού έχει επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις επιχειρήσεις, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τα εισοδήματα. (…)
Υπάρχει ο κίνδυνος οι τράπεζες να μπορούν πλέον να επεκτείνουν τις πιστώσεις τους ακόμη και σε αδύναμους δανειολήπτες με πιο χαμηλές προοπτικές ανάκαμψης. (…)
Η Fitch πιστεύει ότι η κεφαλαιακή στήριξη από το κράτος είναι κρίσιμη για τις κρατικές τράπεζες.
Αρκετές από τις κρατικές τράπεζες έχουν επίσης την πρόσθετη πρόκληση της εκτέλεσης συγχωνεύσεων και της ενσωμάτωσης άλλων ασθενέστερων τραπεζών», σχολιάζεται.
Ο οίκος αναμένει ύφεση 5% για την Ινδία το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο 2021, υπενθυμίζεται, ενώ έχει ορίσει αρνητικό outlook για τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης