Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά τη μεταβλητότητα συμπλήρωσε 5 συνεχόμενες ανοδικές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά τη μεταβλητότητα συμπλήρωσε 5 συνεχόμενες ανοδικές
ΑΓΟΡΑ: Τα κατάφερε και σήμερα. Πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και περιορίζονται οι απώλειες από την αρχή του έτους. Παραμένουν βέβαια ακόμα μεγάλες. Ο στόχος θα πρέπει να είναι σε πρώτη φάση οι 690 μονάδες και ο δεύτερος οι 745 μονάδες που είναι ο εκθετικός των 200 ημερών.

Βραχυπρόθεσμα μπορεί να δούμε περαιτέρω αύξηση της μεταβλητότητας. Ο τζίρος παρέμεινε υψηλός αλλά στα θετικά βάζουμε το γεγονός ότι ανέκαμψε από την πρωινή διόρθωση. Έβαλε βέβαια γερή πλάτη η Coca Cola.

Εξακολουθούμε να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στα θεμελιώδη. Δε παρασυρόμαστε από ΘΑ και σχέδια. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές που ικανοποιούν τα δικά μας γούστα. Κοιτάζουμε και τις αποδόσεις από τα χαμηλά, γιατί κάποιοι μπήκαν στην πτώση και έχουν μεγάλα κέρδη. Έτσι προσέχουμε για να έχουμε.

COCA COLA: Κάνει και αυτή την κίνησή της. Προφανώς και βελτιώνεται και στη συγκεκριμένη η επενδυτική ψυχολογία. Στο +5,83% και στα 23,4 ευρώ με όγκο 105 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Ζωγραφίζει... 

AEGEAN: Στις 12/5 γράφαμε: Επιδότηση εισιτηρίων μετά την άρση των περιορισμών φαίνεται πως ζητάει η εταιρεία από την κυβέρνηση. Μία απόφαση που μάλλον θα ληφθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα και μάλλον θα έχει διάρκεια όπως μαθαίνουμε.

Η εταιρεία σε μία πρώτη αντίδραση φαίνεται να θέλει περισσότερα. Στη μετοχή είχαμε πάλι τα ίδια. Άνοιγμα ψηλά και στο τέλος σταδιακή διολίσθηση χαμηλότερα. Σήμερα ίσως και λόγω της ανακοίνωσης της εταιρείας έκλεισε με μικρές απώλειες 0,87% και στα 4,56 ευρώ με όγκο 259 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Κατοχυρώθηκαν κέρδη. Λογικό. Ήταν μεγάλη η άνοδος το τελευταίο διάστημα. Στα 16,70 ευρώ και στο -2,57% με όγκο 449 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Στα 7,10 ευρώ με απώλειες 1,93%. Λογικές και εδώ οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Τα κέρδη μας άρεσαν, το μέρισμα μας αρέσει, οι ταμειακές ροές ήταν εξαιρετικές και τα ταμειακά διαθέσιμα πολλά! Θα λυθούν και τα θέματα που έχουν μείνει για χρόνια ανοικτά και μετά η εταιρεία θα μπορέσει να κάνει πολλά.

FRIGOGLASS: «Ψαλίδι» σε όλες τις δαπάνες βάζει η διοίκηση της Frigoglass λόγω της πανδημίας. Όπως ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη πριν από λίγο όλες οι δαπάνες επανεξετάζονται μία προς μία και ένα από τα μέτρα είναι η μείωση των επενδύσεων που είχε προγραμματίσει για το 2020 στα 15 εκατ. ευρώ από 25-28 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.

Παράλληλα η διοίκηση είναι σε συζητήσεις με πιστωτικά ιδρύματα για νέα χρηματοδότηση και ήδη αύξησε και τις γραμμές χρηματοδότησης με τις τράπεζες που ήδη συνεργάζεται. Τα όσα έχει αντλήσει μέχρι τώρα της δίνει την ευχέρεια να πληρώσει όλα τα έξοδα που έχει το 2020 και αυξάνοντας περαιτέρω τη ρευστότητα θα μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της και για την επόμενη χρονιά.

Τον Απρίλιο τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 66 εκατ. ευρώ. Η εξαιρετική πορεία στους πρώτους δύο μήνες ανετράπη τον Μάρτιο με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να αυξηθούν στο τρίμηνο κατά 8%. Μεγαλύτερη θα είναι η επίδραση στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς τον Απρίλιο οι πωλήσεις μειώθηκαν 54% και ο Μάιος έχει αντίστοιχη πορεία.

Αρκετές ερωτήσεις έγιναν αναφορικά με τις δραστηριότητες στη Νιγηρία. Η εταιρεία κρατάει τα χρήματα σε δολάρια και εξετάζει διανομή μερίσματος από εκεί, σε μία προσπάθεια να φέρει χρήματα από εκεί στην Ευρώπη.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Και πάλι εντοπίσαμε σημαντικές πωλήσεις σε επιλεγμένες μετοχές. Στην ΕΚΤΕΡ έβγαιναν αρκετές μετοχές προς πώληση. Εκεί κοντά στο 0,80 ευρώ. Στην Τεχνική Ολυμπιακή υπήρχε πάλι μηχανάκι στα 1,58 ευρώ. Είχε και σε κάποια άλλα καλά χαρτιά που η στήλη παρακολουθεί.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Με άνοδο 5,84% και όγκο 8 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,5260 ευρώ. Η αποτίμηση στα 4,4 εκατ. ευρώ μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί εξαιρετικά χαμηλή.

ΚΛΜ: Διαφορετική σήμερα η συμπεριφορά της μετοχής. Καλή εξέλιξη.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στο +3% με 162 χιλ. τεμάχια και με τους πωλητές στο κλείσιμο να θέλουν να δώσουν περίπου 40 χιλ. τεμάχια ακόμα.

AS COMPANY: Στα 1,90 ευρώ και στο -1,81% με όγκο κάτω από 7 χιλ. τεμάχια. Αστεία η αποτίμηση. Εκτός και αν οι πωλητές ξέρουν κάτι παραπάνω. Αλλά εικάζουμε πως μάλλον θέλουν ρευστότητα για να αγοράσουν τράπεζες. Το έχουμε ξαναδεί το έργο σε πολλά χαρτιά του ΧΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης