Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιπλέον 107 εκατ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις LEADER – Στα 253 εκατ. ευρώ τα συνολικά κεφάλαια

tags :
Επιπλέον 107 εκατ. ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις LEADER – Στα 253 εκατ. ευρώ τα συνολικά κεφάλαια
Η επιπλέον δέσμευση των κεφαλαίων επήλθε μετά από συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις Περιφέρειες της χώρας προκειμένου να καλυφθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σε 253 εκατ. ευρώ ανέρχονται πλέον τα κεφάλαια για τα τοπικά προγράμματα LEADER μετά την επιπλέον εξασφάλιση 107 εκατ. ευρώ, τα οποία προστίθενται στο αρχικό ποσό των 146 εκατ. ευρώ που είχε διατεθεί αρχικά.
Η επιπλέον δέσμευση των κεφαλαίων επήλθε μετά από συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις Περιφέρειες της χώρας προκειμένου να καλυφθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί.
«Με τους σημαντικούς επιπλέον πόρους που εξασφαλίσαμε για την ικανοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο των τοπικών προγραμμάτων LEADER» είπε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προσθέτοντας «επιβεβαιώνουμε έμπρακτα τον σταθερό αναπτυξιακό προσανατολισμό μας για την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές της πατρίδας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία».
Συγκεκριμένα το ποσό των 107 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκε από την υπερδέσμευση πόρων της τάξης των 63 εκατ. ευρώ καθώς και από τη μεταφορά συνολικά 44 εκατ. ευρώ από το μέτρο της Μεταποίησης Γεωργικών Προϊόντων που έχει εκχωρηθεί από το ΥΠΑΑΤ στις Περιφέρειες προς τις αντίστοιχες δράσεις του LEADER.
Τέλος, όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, «οι πόροι της τάξης των 62 εκατ. ευρώ διατέθηκαν ως υπερδέσμευση και στο πλαίσιο των προκηρύξεων ύψους 78 εκατ. ευρώ για δημόσιες επενδύσεις του LEADER, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ένταξης έργων συνολικής δημόσιας δαπάνης 140 εκατ. ευρώ».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης