Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Τα CTAs λαμβάνουν long θέσεις, εξαπολύοντας βόμβα 50 δισ δολαρίων στη Wall Street

Nomura: Τα CTAs λαμβάνουν long θέσεις, εξαπολύοντας βόμβα 50 δισ δολαρίων στη Wall Street

Eγκαταλείπουν τις short θέσεις οι επενδυτές
Τα CTAs λαμβάνουν long θέσεις, εξαπολύοντας βόμβα 50 δισ δολαρίων στη Wall Street, σύμφωνα με ανάλυση του επενδυτικού οίκου Nomura.
Έχει υπάρξει μια τεράστια αλλαγή σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα στην αγορά τις τελευταίες ημέρες, με τις τιμές των μετοχών να αυξάνονται, χάρη στις θετικές προσδοκίες που καλλιέργησε η επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και λόγω των εκτιμήσεων περί ανάκαμψης των πληθωριστικών πιέσεων.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Nomura, στο χρηματιστήριο αξιών των ΗΠΑ συμβαίνουν αξιοσημείωτα πράγματα.
Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις short θέσεις, ενισχύοντας παραλλήλως την άνοδο των δεικτών, αλλά και αξιών που επηρεάζονται από τον οικονομικό κύκλο.
Για αυτή τη μετατόπιση υπάρχουν τρεις λόγοι:
-Η επιτάχυνση των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης (η συνθηκολόγηση μεταξύ Ευρώπης και Γερμανίας έχει παίξει τον δικό της ρόλο)
-Η επιτάχυνση της καμπύλης ελέγχου απόδοσης της Fed (έχει αντιστραφεί ο καταλύτης τάσης)
-Η βιασύνη για την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως, ενώ τα υψηλής συχνότητας δεδομένα που αφορούν την κίνηση στην αγορά είναι από ενθαρρυντικά έως και εντυπωσιακά.
Όπως φαίνεται, ειδικά οι Αμερικανοί καταναλωτές, παρά τον κορωνοϊό, φαίνεται πως επιστρέφουν στην κανονικότητα.
Οι παραπάνω λόγοι, που αποτελούν ένα τριπλό σοκ στην κληρονομιά των αποπληθωριστικών τοποθετήσεων, διώχνουν τους επενδυτές από τις short θέσεις, όπου οι διαχειριστές αξιών (1% των μοχλευμένων κεφαλαίων παραμένουν short) και τα CTAs είχαν τοποθετηθεί (12 στα 13 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών).
Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε μια θεαματική συστηματική κάλυψη προσφορών σε χαμηλές αποτιμήσεις, αντί 330 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αρχές Μαρτίου.
Η τάση αυτή χτυπήθηκε σκληρά τον Μάιο, με τις θετικές αποδόσεις των μετοχών να ενισχύουν το momentum για long τοποθετήσεις.
Σύμφωνα με τη Nomura, δεν είναι λογικό το «ποντάρισμα» στην ύφεση – ειδικά μετά τα μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής που συμβάλλουν στην ενίσχυση του τρέχοντος bear market rally.
Όπως αναφέρει η Nomura, οι ρευστοποιήσεις long θέσεων στα παράγωγα του δείκτη-βαρομέτρου S&P 500 την προηγούμενη εβδομάδα αναζωπύρωσαν την ανοδική τάση στα futures των μετοχών στις ΗΠΑ.
Πλέον τα CTAs είναι 100% long, έχοντας εξαπολύσει μια βόμβα 50 δισ δολ.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης