Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κύπρος θα αποζημιώσει τις διακοπές όλων των επισκεπτών που θα μολυνθούν με κορωνοϊό

Η Κύπρος θα αποζημιώσει τις διακοπές όλων των επισκεπτών που θα μολυνθούν με κορωνοϊό
Τις διακοπές όλων των τουριστών, εφόσον μολυνθούν από κορωνοϊό, θα πληρώσει η Κύπρος
Το κόστος των διακοπών όλων των των τουριστών που θα ταξιδέψουν μέχρι την Κύπρο και θα μολυνθούν με κορωνοϊό σκοπεύει να πληρώσει η κυβέρνηση της χώρας, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τον κλάδο του τουρισμού.
Σύμφωνα με επιστολή που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα πληρώσει διαμονή, φάρμακα και τρόφιμα για ασθενείς και τις οικογένειές τους, ενώ οι τουρίστες θα πρέπει να πληρώσουν μόνο το κόστος των δύο πτήσεων τους προς και από την Κύπρο, σύμφωνα με όσα προβλέπει το πακέτο των μέτρων που μόλις ανακοινώθηκε.
Ο τουρισμός αντιπροσώπευε περίπου το 13% του ΑΕΠ της χώρας πέρυσι, με 4 εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται το νησί, και έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει τους ταξιδιώτες το συντομότερο δυνατό.
Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση ανέφερε ότι η αναλογία μονάδων εντατικής θεραπείας ανά 100.000 άτομα ήταν υψηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε κρούσματα και θανάτους.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Κύπρος καταγράφει 939 κρούσματα και 17 θανάτους από τον COVID-19.
Στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων, θα είναι διαθέσιμο και ένα ξενοδοχείο με 100 κλίνες μόνο για πιθανά κρούσματα μεταξύ τουριστών, καθώς και μερικά «ξενοδοχεία καραντίνας» για τις οικογένειες ή τους συνταξιδιώτες των ασθενών.
Η Κύπρος σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα αεροδρόμια της στις 9 Ιουνίου για επισκέπτες από ορισμένες χώρες που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου, όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Μάλτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης