Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aγκάθι οι όροι διάσωσης της Commission για Lufthansa - Ορκίστηκε πως θα δώσει μάχη η Merkel

Aγκάθι οι όροι διάσωσης της Commission για Lufthansa - Ορκίστηκε πως θα δώσει μάχη η Merkel

Δεν είναι σαφές εάν και πόσο γρήγορα θα υπάρξει λύση για τoν αερομεταφορέα, μόνο μια συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο θα βοηθήσει
Η διάσωση του γερμανικού αερομεταφορέα Lufthansa μοιάζει με παιχνίδι πόκερ, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θέτει αυστηρούς όρους και τη διοίκηση της εταιρείας να αντιδρά.
Πλέον το παιχνίδι παίρνει πολιτική διάσταση και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αngela Merkel (CDU) ορκίστηκε ενώπιον του προεδρείου του κόμματός της να δώσει σκληρό αγώνα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα 1 Ιουνίου για το bail out της αεροπορικής εταιρείας.
Η Κομισιόν, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ζητά από τη Lufthansa να παραχωρήσει τα δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης σε Φρανκφούρτη και Μόναχο, προς όφελος του ανταγωνισμού.
Για τη διοίκηση και το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και αποτελεί λόγο απόρριψης του πακέτου διάσωσης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε η γερμανική κυβέρνηση.
Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται τόσο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλλες, αν και δεν είναι σαφές κατά πόσο είναι εφικτή μια λύση.
Κατά τη Lufthansa, η εκχώρηση των δικαιωμάτων κυκλοφορίας θα καταστρέψει την ευαίσθητη ισορροπία που διέπει το δίκτυο τροφοδοσίας και μεγάλων αποστάσεων που έχει.
Να σημειωθεί ότι το 80% των επιβατών μεγάλων αποστάσεων έρχονται από το Μόναχο και τη Φρανκφούρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης