Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός με τα «βλέμματα» σε Χονγκ Κονγκ και Fed - Στο +0,1% και τα 1.728,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός με τα «βλέμματα» σε Χονγκ Κονγκ και Fed - Στο +0,1% και τα 1.728,30 δολ. ανά ουγγιά
Η κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα στρέφει ξανά τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο
Οριακά κέρδη κατέγραψε σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου ο χρυσός, μετά τις απώλειες που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η έγκριση του νόμου περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,1% και τα 1.728,30 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο είναι οριακά πτωτικό έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,67 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,66% στις 98,412 μονάδες.
Στις 27 Μαίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, δήλωσε ενώπιον του Κογκρέσου ότι η κυβέρνηση Trump δε θεωρεί πλέον ότι το Χονγκ Κονγκ είναι αυτόνομο από την υπόλοιπη Κίνα, γεγονός που σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον θα σταματήσει να αντιμετωπίζει την περιοχή ως έναν παγκόσμιο εμπορικό και χρηματοοικονομικό κόμβο.
Σημειώνεται ότι εάν το Χονγκ Κονγκ απωλέσει το ειδικό καθεστώς του, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της περιοχής θα επηρεαστεί άμεσα, ενώ οι επιχειρήσεις αναμένεται να δεχθούν ισχυρό πλήγμα μακροπρόθεσμα.
«Με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Wilbur Ross, να δηλώνει ότι ο πρόεδρος Trump διαθέτει έναν μεγάλο κατάλογο επιλογών, οι αγορές περιμένουν να ακούσουν ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα μέτρα και πώς θα τα απορροφήσει η Κίνα», δήλωσε ο αναλυτής της Pepperstone, Chris Weston, διευκρινίζοντας ότι «αυτό είναι ένα ρίσκο για τις αγορές και η κατάσταση είναι σαφώς ρευστή».
Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν και την αυριανή ομιλία του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για πιθανά νέα μέτρα στήριξης στην οικονομία, καθώς και για το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.
Σημειώνεται ότι η Federal Reserve ανέφερε στην τελευταία της έκθεση ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενδέχεται να εξακολουθήσουν να δέχονται πλήγμα από τον Covid-19 μέχρι τα μέσα Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης