Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IEA Οι μετοχές εταιρειών ΑΠΕ είχαν σημαντικά καλύτερες αποδόσεις από αυτές των ορυκτών καυσίμων

IEA Οι μετοχές εταιρειών ΑΠΕ είχαν σημαντικά καλύτερες αποδόσεις από αυτές των ορυκτών καυσίμων
Οι...πράσινες μετοχές πιο κερδοφόρες και στην κρίση του κορωνοϊού από τις μετοχές ορυκτών καυσίμων
Οι μετοχές εταιρειών του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είχαν σημαντικά καλύτερες αποδόσεις τους τελευταίους τέσσερις μήνες από τις επενδύσεις σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων.
Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του Imperial College του Λονδίνου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), η οποία θα δημοσιευτεί στην αυριανή 28/5 έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
Συγκεκριμένα οι πράσινοι τίτλοι των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,2 λεπτά του ευρώ, ενώ των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 40,5 λεπτά του ευρώ κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας.  
«Τα χαρτοφυλάκια με μετοχές εταιρειών ανανεώσιμης ενέργειας που δημιουργήθηκαν έχουν αποφέρει σημαντικά υψηλότερες αποδόσεις στους επενδυτές και έχουν χαμηλότερη μεταβλητότητα σε σχέση με τα χαρτοφυλάκια ορυκτών καυσίμων την τελευταία δεκαετία αλλά και κατά τη διάρκεια της κρίσης της Covid 19», δήλωσε η Katarina Gerdes του Imperial College, μία από τους συντάκτες της μελέτης, στην Handelsblatt.
Η έρευνα,  όχι μόνο ανέλυσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά και αξιολόγησε τις τάσεις των τιμών των μετοχών 19 εταιρειών από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και 163 εταιρειών ορυκτής ενέργειας για συνολική περίοδο δέκα ετών.
Το συμπέρασμα ήταν ότι οι μετοχές πράσινων εταιρειών απέφεραν μεγαλύτερες αποδόσεις.
Αν και οι περισσότερες πράσινες εταιρείες δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, κατά μέσο όρο έχουν επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα από τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καταλήγουν οι ειδικοί.
Η παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία αντιμετωπίζει επί του παρόντος τις διπλές προκλήσεις του σοκ στις τιμές του πετρελαίου και της μείωσης της ζήτησης πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
Γιa αυτό ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναμένει μείωση των επενδύσεων κατά περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης