Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Κάτω από 7% η ανεργία στις ΗΠΑ το 2021 – Αύξηση του ΑΕΠ το β’ εξάμηνο 2020

Kaplan (Fed): Κάτω από 7% η ανεργία στις ΗΠΑ το 2021 – Αύξηση του ΑΕΠ το β’ εξάμηνο 2020
Αισιόδοξος για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ο πρόεδρος της Fed του Dallas
Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φθάσει στο ναδίρ και θα ακολουθήσει ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και το σύνολο του 2021, εκτιμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) του Ντάλας, κ. Robert Kaplan.
Όπως είπε –σύμφωνα με το Reuters– ο διακεκριμένος τραπεζίτης, η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί σε 10% με 11% στα τέλη του τρέχοντος έτους , για να υποχωρήσει σημαντικά το 2021, σε κάτω από 7%.
Παράλληλα, σημείωσε, τα στοιχεία ερευνών δείχνουν ότι οι Αμερικανοί πολίτες είναι και πάλι πρόθυμοι να ταξιδέψουν και να προχωρήσουν σε δαπάνες.
Πρόσφατα, ο κ. Kaplan είχε υπογραμμίσει ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστούν ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια σε δημοσιονομικό επίπεδο.
Η Αμερική θα χρειαστεί περισσότερη ενίσχυση τόσο από τη Fed όσο και από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ώστε να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε τότε ο Robert Kaplan στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Τουλάχιστον μερικές από αυτές τις ενισχύσεις θα πρέπει να διατεθούν σε κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις, οι οποίες είχαν απώλεια εσόδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Dallas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης