Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: «Βουτιά» -13,7% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2020

Ιαπωνία: «Βουτιά» -13,7% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο του 2020
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά -9,6%
Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 22 ετών κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (29/5) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησαν κατά -13,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τον Μάρτιο του 1998.
Παράλληλα, η πτώση αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν πτώση κατά -11,2%, ενώ τον Μάρτιο η ετήσια πτώση είχε διαμορφωθεί στο -4,7%.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -9,6% έναντι πτώσης -4,6% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -6,9%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο, η βιομηχαική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -9,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, διευρύνοντας τις απώλειες της τάξεως του -3,7% που είχαν σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -14,4% έναντι ετήσιας πτώσης -5,2% τον Μάρτιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -10,6%.
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν το ποσοστό ανεργίας για τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε οριακή αύξηση στο 2,6% έναντι 2,5% τον Μάρτιο.
Ωστόσο, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος στο 2,7%.
Σύμφωνα με η Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός ανέργων στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 130 χιλ. άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, στα 1,89 εκατ. άτομα συνολικά, ενώ ο αριθμός απασχολούμενων υποχώρησε κατά 800 χιλ. άτομα σε ετήσια βάση, στα 66,28 εκατ. άτομα συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης