Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οικολογία και κοινοτικός τουρισμός, οι νέες τάσεις στα ταξίδια

tags :
Οικολογία και κοινοτικός τουρισμός, οι νέες τάσεις στα ταξίδια
Θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για τον οικολογικό και κοινοτικό τουρισμό
Πάντα σε μια κρίση υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να επιφυλάσσουν ευκαιρίες. Έτσι πλανάται το ερώτημα μήπως η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να δημιουργήσει νέες μορφές τουρισμού ; Μερικές σκέψεις σε αυτό το ερώτημα αναφέρει δημοσίευμα του tourism review.com.
Αρχικά, το σταδιακό άνοιγμα των ξενοδοχεία θα έχει πολύ ισχυρό αντίκτυπο: θα υπάρξει μια συνολική ή σχεδόν πλήρης απουσία διεθνών ταξιδιωτών.
Μέχρι τον Δεκέμβριο και ένα μεγάλο μέρος του 2021, τα ταξίδια και ο τουρισμός θα είναι κυρίως εγχώρια σε πολλές χώρες. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει τους όρους υπηρεσιών, τιμών και εμπειριών για όλους όσους εργάζονται στον κλάδο.
Το παράδοξο εδώ είναι ότι οι μεγάλοι “παίκτες” στον τουρισμό θα αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις. Όμως η κατάσταση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για τους μικρούς.

Κοντινοί προορισμοί
Οι προορισμοί που μπορούν να προσεγγιστούν με οδικές μετακινήσεις, με αποστάσεις μεταξύ 3 και 8 ωρών, θα είναι πιο ελκυστικοί λόγω του κόστους και της βιοασφάλειας.

Οικολογικός και κοινοτικός τουρισμός
Θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για τον οικολογικό και κοινοτικό τουρισμό. Για τη δημιουργία εμπειριών όπου η εκμάθηση για την αγροτική ζωή και άλλες δραστηριότητες γίνονται πόλος τουριστικής έλξης.
Σε αυτό το νέο σενάριο κερδισμένοι θα είναι όσο θα καταφέρουν να προσφέρουν αποστειρωμένο περιβάλλον, μικρό αριθμό επισκεπτών και ποικιλία στην ψυχαγωγία.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης