Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι διαγραφές στον MSCI «πόνεσαν» την αγορά – Στα ύψη ο τζίρος

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι διαγραφές στον MSCI «πόνεσαν» την αγορά – Στα ύψη ο τζίρος
ΑΓΟΡΑ: Πιέστηκαν οι ξένες αγορές, εμείς είχαμε και ένα ακόμα λόγο. Από το ξεκίνημα σχεδόν πιέζονταν οι μετοχές που σχετίζονταν με τον MSCI. Σε άλλες που υπήρχαν κέρδη δόθηκε ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών, ενώ υπήρξαν και άλλες που το επενδυτικό ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο.

Η αγορά έκλεισε στις 652,58 μονάδες με απώλειες 1,87% και τεράστιο τζίρο 390 εκατ. ευρώ. Σε πακέτα έγιναν τα 39,7 εκατ. ευρώ. Σε κάποιες εντολές υπάρχει ουρά. Όπως για παράδειγμα στην Τιτάν. Άρα περιμένουμε τη Δευτέρα.  

Ο μήνας πάντως είναι ανοδικός όπως και η εβδομάδα κατά 7,1%. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε από τις 628 μονάδες και τελείωσε στις 652 μονάδες. Η αισιοδοξία για το πακέτο διάσωσης διαχέεται και σε επιμέρους μετοχές.

MSCI: Σε όλη τη συνεδρίαση η πίεση ήταν εστιασμένη στις 4 μετοχές που έφευγαν από τον MSCI Greece Standard. Οι πωλήσεις σε αυτές τις μετοχές κρατούσαν χαμηλά την αγορά. Η Eurobank έκλεισε με απώλειες 10,5%, η Alpha Bank και η Τιτάν με απώλειες 8,87% και η Εθνική με απώλειες 7%.

Θα σημειώσουμε πως η Τιτάν έμεινε με πωλητές στο κλείσιμο, οι οποίοι ήθελαν να δώσουν 1 εκατ. τεμάχια ακόμα. Συνολικά ο όγκος στη μετοχή ξεπέρασε τα 3,6 εκατ. ευρώ. Μεγάλο το ποσοστό αφού συνολικά έχει 82,4 εκατ. μετοχές.

ΔΕΗ: Στελέχη της αγοράς απέδιδαν την άνοδο της μετοχής και στο πακέτο στήριξης της Ευρώπης, στα λεφτά δηλαδή που θα λάβει η Ελλάδα. Θα μπορέσει ανέφεραν να πάρει και η ΔΕΗ κάποια. Στις τελικές δημοπρασίες πήγε στα 3,38 ευρώ ενώ έφτασε να γράφει υψηλό ημέρας στα 3,51 ευρώ. Ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Έσπασε κάποιες αντιστάσεις. Για να δούμε αν θα πάει στην επόμενη ή θα διορθώσει. Βιαστικοί πάντως οι αγοραστές.

AEGEAN: Πήγε μέχρι τα 4,5450 ευρώ και στη συνέχεια άρχισε πάλι να διολισθαίνει. Στο κλείσιμο και λόγω των εντολών βρέθηκε στα 4,28 ευρώ και στο -6,14%.

ΟΠΑΠ: Δυνατή πτώση και εδώ στις δημοπρασίες. Στα 8,40 ευρώ και στο -5,30%.

ΑΔΜΗΕ: Βλέπει τη ΔΕΗ προσπαθεί και αυτός. Έχει και τους φανατικούς του «παίκτες» που βλέπουν ότι οι επενδύσεις θα του δώσουν μελλοντικά καλό growth. Στα 2,34 ευρώ και στο +0,65%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Που θα πάει θα τελειώσει και εδώ ο πωλητής. Ήδη σήμερα η μετοχή πήρε κάποιες ανάσες με τους αγοραστές να είναι πιο δυνατοί. Στα 1,6560 ευρώ και στο +5,48% με όγκο 147 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Ηρεμία σήμερα στο ταμπλό. Χωρίς βίαιες πωλήσεις. Θεωρούμε πως η παρουσία του βασικού μετόχου στην πλευρά των αγοραστών και οι επαφές με τους θεσμικούς συνέβαλαν στη βελτίωση του κλίματος. Βγήκε βέβαια πωλητής στα 0,4770 ευρώ και εκεί έκλεισε αλλά με άνοδο η μετοχή. Χαμηλό έγραψε στα 0,46 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με αποτίμηση 4,3 εκατ. ευρώ η εισηγμένη, απέχει σημαντικά από την καθαρή θέση των 16,4 εκατ. ευρώ. Δεν έχουμε ακόμα αποτελέσματα χρήσης 2019, αλλά και λίγο ντροπή βρε παιδιά να αφήνετε τη μετοχή να έχει τέτοια εικόνα.

MODA BAGNO: Πετάνε μερικά κομμάτια στο -13% λόγω απουσίας αγοραστών, αλλά δεν δίνουν άλλα ενώ υπάρχουν αγοραστές. Τι «φαγούρα» έχουν κάποιοι να πουλήσουν μετοχές αξίας 10 ευρώ; Με ακόμα λιγότερα κομμάτια την έκλεισαν στα 0,4130 ευρώ και στο +1,23%.

FRIGOGLASS: Όπως ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη η επίδραση του ιού της Κίνας στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας είναι σημαντική. Η διοίκηση παίρνει μέτρα αύξησης ρευστότητας και μέσα σε αυτά κόβει επενδυτικό πρόγραμμα και βάζει όλες τις δαπάνες στο μικροσκόπιο. Στο πρώτο τρίμηνο η αρνητική καθαρή θέση αυξήθηκε. Λογική η πίεση στη μετοχή. Λογική η υποχώρηση της μετοχής. Στα 0,1130 ευρώ και στο -13,08% με όγκο 357 χιλ. τεμάχια. Τώρα θα μου πείτε άλλες βγάζουν ζημιές και ανεβαίνουν.

ΑΜΟΙΒΕΣ Δ.Σ.: Κάποιες αποδοχές μελών διοίκησης σε συγκεκριμένες εταιρείες σε λίγο θα φτάσουν στο 10% του τζίρου. Αν είναι να βγάλετε τις εταιρείες από το ΧΑ και να παίρνετε όσα θέλετε. Βρείτε τα με την εφορία. Όχι όμως να είστε εισηγμένοι και να σηκώνετε όλο το ταμείο αδιαφορώντας για τους μετόχους.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης