Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψε ο χρυσός εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1,4% και τα 1.751,7 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανέκαμψε ο χρυσός εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1,4% και τα 1.751,7 δολ. ανά ουγγιά
Ανησυχία εκφράστηκε από τον επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, για δεύτερο κύμα κρουσμάτων
Ανοδικά κινήθηκε στις 29 Μαΐου ο χρυσός, μετά τα μεικτά πρόσημα που εμφάνισε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύθηκε κατά +1,4% στα 1.751,7 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές στρέφονται ξανά στο ασφαλές «καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου, εν μέσω ανησυχιών για τις εξελίξεις που αφορούν το Χονγκ Κονγκ.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο κινείται ανοδικά κατά 0,22% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,86 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, διατηρείται στις 98,03 μονάδες.
Η έγκριση της νομοθεσίας για το Χονγκ Κονγκ από το κινεζικό κοινοβούλιο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ουάσιγκτον, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να δηλώνει ότι θα προχωρήσει σύντομα σε ανακοινώσεις σχετικά με τις κυρώσεις που θα επιβάλλει στο Πεκίνο.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, δήλωσε ότι το Χονγκ Κονγκ δεν είναι πλέον αυτόνομο μετά την απόφαση της Κίνας, ενώ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και ο Καναδάς εξέφρασαν την καταδίκη τους απέναντι στη σχετική εξέλιξη.
Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών ότι το νομοσχέδιο του Πεκίνου θα υποχρεώσει αρκετές επιχειρήσεις να αποχωρήσουν από το Χονγκ Κονγκ, γεγονός που θα προκαλέσει πλήγμα στην ιδιότητα παγκόσμιου οικονομικού κόμβου που διατηρεί η περιοχή.
«Όλη η προσοχή σήμερα θα εστιάζεται στην προ-τοποθέτηση ενόψει της ανακοίνωσης του προέδρου των ΗΠΑ για τις νέες πολιτικές του απέναντι στην Κίνα, ως απάντηση για την απόφαση της χώρας να προχωρήσει με τη νομοθεσία εθνικής ασφάλεια για το Χονγκ Κονγκ» τόνισε ο αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes.
Ανησυχία εκφράστηκε από τον επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, για δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης