Σκουρλέτης: Καμιά συναίνεση σε ένα σχέδιο που θα στείλει κόσμο στην ανεργία και θα σκορπίσει φτώχεια

Σκουρλέτης: Καμιά συναίνεση σε ένα σχέδιο που θα στείλει κόσμο στην ανεργία και θα σκορπίσει φτώχεια
«Έχουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που αφορά το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου», αναφέρει ο Π. Σκουρλέτης
«Εάν αυτό που είναι σήμερα αναγκαίο, για να περιορίσουμε το βάθος και το εύρος της ύφεσης, δεν το υιοθετήσουμε τώρα, μπορεί να είναι πολύ αργά αν το κάνουμε μετά από κάποιους μήνες Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη δική μας πρόταση και σε εκείνη της κυβέρνησης, που συνειδητά επιλέγει τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση» τονίζει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».
Υπογραμμίζει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με το “ Μένουμε Όρθιοι 2”, είναι κοστολογημένη και παράλληλα παρουσιάζει τις πηγές χρηματοδότησής της, προσθέτοντας πως «έχουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που αφορά το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου».
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση είναι «βαθιά αντικοινωνικό σχέδιο που θα στείλει κόσμο στην ανεργία και θα σκορπίσει φτώχεια».
Όπως σημειώνει , «είναι πρόταση που αρνείται μια δυναμική παρέμβαση στην παρούσα φάση, διότι έχει υιοθετήσει την καταστροφική άποψη πως μιας και δεν μπορούμε να αποφύγουμε την ύφεση, να την αξιοποιήσουμε ως μια ευκαιρία αναδιάρθρωσης της αγοράς για να την ξεσκαρτάρουμε από τους πιο «αδύναμους κρίκους» της.
Άρα, με βάση τη λογική της κυβέρνησης, κρατάμε «καύσιμα» για αργότερα και πιο συγκεκριμένα για όσους η ύφεση δεν τους πετάξει έξω από την οικονομική δραστηριότητα, δηλαδή τελικώς τους πιο λίγους.
Στην πράξη αυτό σημαίνει περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ύφεση και μεγαλύτερη ανεργία».
Κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρει ότι «η απόφαση θα είναι του πρωθυπουργού και ή θα συνιστά έναν ακραίο τακτικισμό ή μια ομολογία αδυναμίας να διαχειριστεί την κρίση» και προσθέτει για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «εμείς φροντίζουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».
Όσον αφορά το συνέδριο του κόμματος, σημειώνει πως  η διεξαγωγή του θα προσδιοριστεί μόλις μας το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.
Περαιτέρω, αναφέρει ότι «μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο, αναδύονται δυνατότητες για την αναζήτηση μιας στέρεης προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στην Αριστερά και το Κίνημα Αλλαγής, όπως και ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία, αντίστοιχα», εκτιμώντας ότι δεν θα μπορούσε να είχε γίνει παλαιότερα, καθώς «άλλες εποχές, άλλες συνθήκες, άλλες οι διαχωριστικές γραμμές εντός της κοινωνίας.
 Δεν νομίζω, επίσης, πως είναι θέμα ρητορικής αλλά, κυρίως, προϋποθέσεων.
Πιστεύω πως πρέπει να το επιχειρήσουμε με όρους ισοτιμίας και σεβασμού της αυτονομίας της κάθε πλευράς».
Τέλος, σχετικά με επικρίσεις που έχει δεχθεί «από φίλια μέσα» ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει πως «ο πλουραλισμός των απόψεων μέσα σε ένα κόμμα όταν δεν υπερβαίνει το κοινό στρατηγικό πλαίσιο δεν βλάπτει, αντιθέτως βοηθάει.
Η ίδια η σύνθεση των απόψεων δημιουργεί όρους μιας νέας ενότητας και δυναμικής σε έναν χώρο που λειτουργεί δημοκρατικά, όπως ο δικός μας.
Τώρα, όσον αφορά τα κατά καιρούς δημοσιεύματα διαφόρων Μέσων, αυτή είναι μια υπόθεση που έχει κουράσει πρώτα απ’ όλα τον δικό μας κόσμο».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS