Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Βαθαίνει η εμπλοκή της Ρωσίας στη Λιβύη – Έστειλε αεροσκάφη στον Haftar

ΗΠΑ: Βαθαίνει η εμπλοκή της Ρωσίας στη Λιβύη – Έστειλε αεροσκάφη στον Haftar
Η Μόσχα προσπαθεί να εξασφαλεί γεωστρατηγικό προπύργιο στη Βόρεια Αφρική, εκτιμά ο αμερικανικός στρατός
Σε ανατροπές στον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη θα μπορούσε να  οδηγήσει η ρωσική αεροπορική ενίσχυση στον Εθνικό Στρατό (LNA) του στρατάρχη Khalifa Haftar, όπως εκτιμούν Αμερικανοί επιτελείς. 
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι, η Ρωσία με την ανάμειξή της στη Λιβύη επιχειρεί να εξασφαλίσει ένα γεωστρατηγικό προπύργιο στη Βόρεια Αφρική, όπως γράφει το Reuters.
Ο ρωσικός στρατός έχει ενισχύσει τον Haftar με 14 μαχητικά αεροσκάφη MiG 29 και Su-24, παρά τις διαψεύσεις του LNA και της Μόσχας.  
Ο ταξίαρχος των ΗΠΑ Gregory Hadfield, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Διοίκησης Αφρικής των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πέρασαν από Ιράν και Συρία πριν φτάσουν στη Λιβύη.
Η ίδια πηγή ανέφερε, πως τα αεροσκάφη δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη αλλά θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Haftar, ο οποίος απέτυχε στην εκστρατεία του να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη, έδρα  της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA).
Η GNA, με τη σειρά της έχει την υποστήριξη από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων με dronee.
Ωστόσο, ο Hadfield προειδοποίησε ότι η Μόσχα μπορεί να μην απαιτήσει απόλυτη νίκη για τον Haftar για να προωθήσει τα ρωσικά συμφέροντα.
«Υποστηρίζοντας το LNA και τον στρατάρχη Haftar, δεν αποσκοπεί πραγματικά σε μία πολεμική νίκη αλλά σε ανάπτυξη οχυρών», δήλωσε ο Αμερικανός ταξίαρχος.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης