Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μεγάλο πακέτο τόνωσης της οικονομίας με έμφαση στις υποδομές

Βρετανία: Μεγάλο πακέτο τόνωσης της οικονομίας με έμφαση στις υποδομές
Σε δύο τομείς θα εστιάσει η βρετανική κυβέρνηση για την ενίσχυση της οικονομίας
Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να προωθήσει ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της οικονομίας πριν από το καλοκαίρι με έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και έργων υποδομής, όπως γράφουν οι Financial Times.
Ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak αρνήθηκε την Παρασκευή (29/5/2020) να δηλώσει εάν θα παρουσιάσει το επόμενο σχέδιο του προϋπολογισμού, που αναμένεται το φθινόπωρο, για να εξηγήσει πώς θα αντιμετωπίσει το αυξανόμενο χρέος της Βρετανίας.
Ωστόσο, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Boris Johnson εξελέγη τον Δεκέμβριο 2019 αφού υποσχέθηκε να αναβαθμίσει τις υποδομές της χώρας και σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό θα αποτελέσει κεντρικό μέρος του προγράμματος ενίσχυσης της οικονομίας, μαζί με την επανεκπαίδευση των εργαζομένων.
«Προσπαθούμε να εντοπίσουμε έργα έτοιμα για φτυάρι - θέλουμε να προχωρήσουμε με αυτό», ανέφερε ένας υπουργός, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.
Ο Sunak δήλωσε ότι οι εργοδότες που επλήγησαν από το lockdown θα πρέπει να αρχίσουν σταδιακά από τον Αύγουστο να συνεισφέρουν στο πολυδάπανο σύστημα επιδότησης των μισθών, που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση.  
Το κράτος καταβάλλει από το Μάρτιο το 80% των μισθών των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή, και οι οποίοι τώρα είναι συνολικά 8,4 εκατομμύρια, προκειμένου να περιορίσει την αύξηση της ανεργίας.
Παρόλο που αυτό χαιρετίστηκε θερμά από τα συνδικάτα και τις επιχειρηματικές ομάδες, εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι ότι πολλές θέσεις εργασίας θα χαθούν σε τομείς, όπως οι αερογραμμές, το λιανικό εμπόριο και τα ξενοδοχεία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης