Χρυσοχοϊδης: Σε λίγους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο φράχτης στον Έβρο - Είμαστε σύμβολο προστασίας των συνόρων

Χρυσοχοϊδης: Σε λίγους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο φράχτης στον Έβρο - Είμαστε σύμβολο προστασίας των συνόρων
Στον Έβρο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και της Frontex και σύντομα η πραγματικότητα στη μεθόριο θα είναι καλύτερη
Πραγματικότητα θα είναι σε λίγους μήνες ο φράχτης στον Έβρο, σύμφωνα με τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ένα έργο που θα εμποδίζει τη διέλευση παράνομων μεταναστών από την Τουρκία.
Μιλώντας στον του ΣΚΑΪ ο κ Χρισοχοίδης ανέφερε ότι, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν υπάρχουν από την πλευρά της Τουρκίας προκλήσεις στα σύνορα και η ελληνική κυβέρνηση είναι "απόλυτα ψύχραιμη".
Η Ελλάδα κατάφερε να γίνει "σύμβολο της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων" και πως στον Έβρο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού, της Frontex" τόνισε ο υπουργός προαναγγέλλοντας την πρόσληψη ακόμη 400 νέων συνοριοφυλάκων που έχουν όπως είπε δρομολογηθεί.
"Πιστεύω ότι η πραγματικότητα της μεθορίου θα είναι πολύ καλύτερη" τόνισε ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκληματικότητας σημείωσε ότι "για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εμφανίζονται σε όλες τις περιοχές της Αθήνας περιπολίες αστυνομικών, ενώ υπάρχει ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της αστυνομίας".
Επισήμανε ότι επί 10 χρόνια η αστυνομία έμεινε χωρίς νέες προμήθειες και πως συνολικά από την προηγούμενη χρονιά αλλά το τρέχον έτος αγοράστηκαν 1.500 αστυνομικά αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS