Βρετανία - Κορωνοΐός: Άρση περιοριστικών μέτρων για 2,2 εκατ.πολίτες που ανήκουν στην ευάλωτη ομάδα πληθυσμού

Βρετανία - Κορωνοΐός: Άρση περιοριστικών μέτρων για 2,2 εκατ.πολίτες που ανήκουν στην ευάλωτη ομάδα πληθυσμού
Οι ευάλωτοι πολίτες εξακολουθούν να κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό οπότε μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μία φορά την ημέρα
Συνεχίζεται η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία με πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους να λαμβάνουν σήμερα (31/5) το πράσινο φως για να βγουν από το σπίτι.
Είναι όσοι είχαν κριθεί ως ευάλωτη κοινωνικά ομάδα πληθυσμού που "προστατεύονταν” από την πανδημία covid-19 και παρέμειναν στο σπίτι τις τελευταίες 10 εβδομάδες.
Το Λονδίνο επεσήμανε ότι αυτά τα 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να βγαίνουν εκτός σπιτιού με άλλα μέλη της οικογένειάς τους με τα οποία ζουν μαζί, τηρώντας πάντα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Όσοι ζουν μόνοι τους, θα μπορούν να συναντώνται έξω με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό.
"Δεν υποτιμώ το πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να μένετε στο σπίτι τις τελευταίες 10 εβδομάδες και θέλω να εξάρω την υπομονή σας”, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson σε ανακοίνωσή του.
Ωστόσο οι ευάλωτοι πολίτες εξακολουθούν να κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό και η βρετανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους μία φορά την ημέρα, και όχι για να πάνε στην εργασία τους ή στα καταστήματα, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν τους χώρους που έχει συνωστισμό και δεν μπορούν να τηρούν τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη, όπως παραδόσεις τροφίμων, φαρμάκων και τηλεφωνήματα για τον έλεγχο της κατάστασής τους.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS