Μεϊμαράκης: Για πρώτη φορά συνολικά η Ευρώπη απαντά με ένα σχέδιο Μάρσαλ στην κρίση του κορωνοΐού

Μεϊμαράκης: Για πρώτη φορά συνολικά η Ευρώπη απαντά με ένα σχέδιο Μάρσαλ στην κρίση του κορωνοΐού
Η Ελλάδα θα λάβει 31,9 δισ. και οι πόροι αυτοί δεν θα κατασπαταληθούν, θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις εθνικές ανάγκες
Για ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ κάνει λόγο ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στο πακέτο στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την κρίση του κορωνοιού από την ΕΕ.
«Για πρώτη φορά, συνολικά η Ευρώπη, και αυτό είναι το καινοτόμο, θα δανειστεί από τις αγορές αναλαμβάνοντας το δανεισμό αυτό ως εγγύηση μέσω του προϋπολογισμού της» εξηγεί, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναφερόμενος στο «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ τόσο στην αξία όσο και στο εύρος του».
Παράλληλα επισημαίνει ότι «η πρόταση αυτή, που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα θαρραλέο βήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς όφελος του Ευρωπαίου πολίτη, υιοθετήθηκε από όλους τους ευρωβουλευτές ακόμη και των αποκαλούμενων “ φειδωλών χωρών”» και σημειώνει ότι «ως εκ τούτου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι με τις απαραίτητες διαβουλεύσεις θα καμφθούν οι όποιες ενστάσεις και στο Συμβούλιο των αρχηγών θα ληφθεί η οριστική απόφαση».
Κατά τα λοιπά, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ υπογραμμίζει, για την Ελλάδα, ότι θα λάβει 31,9 δισ. και «οι πόροι αυτοί δεν θα κατασπαταληθούν, αλλά θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις εθνικές ανάγκες και το σχέδιο που θα καταρτίσει η κυβέρνηση».
Και σημειώνει την ισχυρή και υπολογίσιμη δύναμη της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά όργανα.
Ερωτηθείς, ωστόσο, εάν αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα μας για το άλμα στη νέα εποχή, ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ότι «η πρόοδος που κατέγραψε η χώρα στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ αποκατέστησε τη χαμένη μας αξιοπιστία και ενίσχυσε την επιρροή μας στο εξωτερικό.
Ως εκ τούτου, δεν θα χαρακτήριζα το πακέτο ως τελευταία ευκαιρία».
Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για lockdown από τις αρχές Μαρτίου σημειώνει:
«Τα επιτυχημένα, εκ του αποτελέσματος, μέτρα που έλαβε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, απέδειξαν άλλη μία φορά την κοινωνική ευαισθησία της παράταξης. Θέσαμε την υγεία του ανθρώπου υπεράνω των οικονομικών προβλημάτων».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS