Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα των 80 δισεκ. ευρώ για την τόνωση της γερμανικής οικονομίας - Τι ζήτησε ο Schaeuble

Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα των 80 δισεκ. ευρώ για την τόνωση της γερμανικής οικονομίας - Τι ζήτησε ο Schaeuble
Άμεσες επιδοτήσεις στις οικογένειες και μειώσεις φόρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της γερμανικής οικονομίας
Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας που υπερβαίνει τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού της Angela Merkel θα συνεισφέρει για τον σκοπό αυτό 60 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβάλλουν τα κρατίδια της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της  Bild am Sonntag.
Ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier από τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel(CDU) αναμένεται να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τόνωσης τις επόμενες μέρες.
Το πακέτο – μαμούθ περιλαμβάνει μειώσεις φόρων, άμεσες επιδοτήσεις σε οικογένειες, πρόσθετα κεφάλαια για μικρές εταιρείες, μείωση χρεών για τους δήμους και επιχορηγήσεις για την  αυτοκινητοβιομηχανία.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να βυθιστεί σε απότομη ύφεση, τη μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η χώρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σημειώνει το Reuters.
Το νέο πακέτο δημοσιονομικών κινήτρων έρχεται ακριβώς μετά την απόφαση για ένα πακέτο διάσωσης 750 δισεκ. ευρώ τον  Μάρτιο.
Ο Wolfgang Schaeuble, πρόεδρος του γερμανικού Kοινοβουλίου, ζήτησε το νέο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας να επικεντρωθεί στην πράσινη οικονομία, την ψηφιοποίηση και την καινοτομία.
«Είναι σημαντικό όχι μόνο να ανακοινώσουμε μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά να κάνουμε το σωστό», είπε στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).
«Ορισμένοι πιστεύουν ότι η πολιτική για το κλίμα πρέπει τώρα να περιμένει. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το υποστηρίξει κάποιος σοβαρά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης