Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Τύπος: Η Ελλάδα επανεκκινεί τον τουρισμό της από τις 15/6 μετά την πανδημία

Διεθνής Τύπος: Η Ελλάδα επανεκκινεί τον τουρισμό της από τις 15/6 μετά την πανδημία
Οι διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν σε πρώτη φάση πριν πάρουν τη σκυτάλη την 1η Ιουλίου και τα υπόλοιπα
Στο άνοιγμα των ελληνικών συνόρων στις 15 Ιουνίου για τους τουρίστες και στη επανεκτίμηση του τουρισμού, αναφέρεται o Διεθνής Τύπος.
Σε δημοσίευμα του το Bloomberg υποστηρίζει ότι οι διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν σε πρώτη φάση πριν πάρουν τη σκυτάλη την 1η Ιουλίου και τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Ωστόσο αναφέρεται και στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει συμπεριλάβει τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοιό σε μια «μαύρη» λίστα επισκεπτών οι οποίοι θα περνούν από ιατρικό έλεγχο και θα παραμένουν σε καραντίνα 7 έως και 14 ημερών.
Το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού είχε αρχικά δηλώσει ότι μόνο οι επισκέπτες από 29 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, θα είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στη χώρα από τις 15 Ιουνίου ενώ τα υπόλοιπα κράτη θα προστεθούν σταδιακά στη λίστα από την 1η Ιουλίου.
Η ελληνική κυβέρνηση διευκρίνισε ωστόσο το Σάββατο (31/5) ότι θα επιτρέψει τελικά και σε τουρίστες από άλλες χώρες να εισέλθουν στη χώρα από τον Ιούνιο αλλά κάτω από διαφορετικούς κανόνες ανάλογα με το αεροδρόμιο προέλευσης, όπως φαίνεται στη λίστα του EASA.
Εάν τα ταξίδια προέρχονται από αεροδρόμιο που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα περιοχών που επηρεάζονται από τον EASA, τότε οι επισκέπτες υποβάλλονται σε τυχαίες δοκιμές μόνο κατά την άφιξη τους, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Εάν το ταξίδι προέρχεται από αεροδρόμιο στη λίστα περιοχών που επηρεάζονται από τον EASA, οι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε ιατρικά τεστ κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα και εάν είναι αρνητικό, θα παραμένουν σε καραντίνα 7 ημέρες ενώ εάν είναι θετικό η καραντίνα θα διαρκεί 14 ημέρες και ο επιβάτης θα βρίσκεται υπό καθημερινή επίβλεψη.
Η Ελλάδα θα ανοίξει επίσης τα χερσαία της σύνορα με την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία στις 15 Ιουνίου, ενώ κι αυτοί οι επισκέπτες θα υποβληθούν σε τυχαία τεστ για τον κορωνοϊού.

Politico: Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της για τους ξένους τουρίστες

To ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει θέσει κανόνες για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, καθώς η χώρα επιδιώκει να δελεάσει τους τουρίστες για το καλοκαίρι. Μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι οι επισκέπτες θα υποβληθούν σε τεστ για τον Covid -19  κατά την άφιξή τους και θα πρέπει να διανυκτερεύσουν σε ένα καθορισμένο ξενοδοχείο, γράφει το Politico.
Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.
Από τις 15 Ιουνίου η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA).
Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν.
Από τις 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου ισχύουν οι ίδιοι κανόνες  και καραντίνας, αλλά μόνο για τους επιβάτες που προέρχονται από χώρες, που επλήγησαν σφοδρά από τον Covid -19.
Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει  τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και 26 χώρες εκτός Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
Οι κανόνες καραντίνας θα ισχύουν επίσης για τους επιβάτες που διέρχονται από αυτές τις χώρες.
Οι ταξιδιώτες από άλλες χώρες - της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης-, μια σημαντική πηγή τουριστών για την Ελλάδα θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ μόνο κατά την άφιξη, αναφέρει το Politico.
Από την 1η Ιουλίου και μετά, οι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξη, αλλά επιπλέον περιορισμοί για τους επιβάτες από συγκεκριμένες χώρες θα ανακοινωθούν αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης