Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κοντά σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου Ρωσία και Σαουδική Αραβία

Κοντά σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου Ρωσία και Σαουδική Αραβία
Η Σαουδική Αραβία προτείνει να παραταθούν οι περικοπές ρεκόρ από τον Μάιο και τον Ιούνιο μέχρι το τέλος του έτους
Η Ρωσία δεν έχει καμία ένσταση για τη διεξαγωγή της επόμενης συνάντησης του OPEC και των εταίρων της, γνωστών ως OPEC +, που έχει οριστεί για τις 4 Ιουνίου από την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.
Η Αλγερία, η οποία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC), πρότεινε να επισπευστεί η συνάντηση που προγραμματίστηκε για τις 9-10 Ιουνίου με στόχο τη διευκόλυνση των πωλήσεων πετρελαίου για χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Κουβέιτ.
Η έλλειψη ρωσικής αντίδρασης σε προγενέστερη ημερομηνία καταδεικνύει ότι πλησιάζει μια συμφωνία με τον de facto ηγέτη του OPEC, τη Σαουδική Αραβία, σχετικά με τον τρόπο επέκτασης των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου για το υπόλοιπο του 2020.
Ο OPEC + αποφάσισε τον Απρίλιο να μειώσει την παραγωγή κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ή περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής, για να αυξήσει τις τιμές που πλήττονται από τη μείωση της ζήτησης λόγω των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η μειωμένη παραγωγή από τον OPEC +, σε συνδυασμό με μια μείωση - ρεκόρ της παραγωγής από μη μέλη, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, βοήθησαν στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου στα 35 δολάρια ανά βαρέλι, αν και παραμένουν μόνο στα μισά επίπεδα σε σχέση με τις αρχές του έτους.
Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η Σαουδική Αραβία προτείνει να παραταθούν οι περικοπές ρεκόρ από τον Μάιο και τον Ιούνιο μέχρι το τέλος του έτους, αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμη υποστήριξη από τη Ρωσία, η οποία πιστεύει ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να μειωθούν σταδιακά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης