Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Το «σωστό βήμα» η προσεκτική άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Το «σωστό βήμα» η προσεκτική άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό
«Κάνουμε αυτά τα βήματα πολύ προσεκτικά, με βάση την επιστήμη αλλά και με βάση την ικανότητά μας να παρακολουθούμε τον ιό», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών
Της προσεκτικής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό υπεραμύνθηκε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab, λέγοντας ότι πρόκειται για το «σωστό βήμα».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δέχτηκε επίθεση από ορισμένους ειδικούς για τη χαλάρωση του lockdown που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από 10 εβδομάδες, με αρκετούς να λένε είναι μια πρόωρη και επικίνδυνη κίνηση απουσία ενός πλήρως λειτουργικού συστήματος για την παρακολούθηση νέων επιδημιών.
Η Βρετανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων στον κόσμο από τον Covid-19 και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι, η προσεκτική χαλάρωση του αυστηρού lockdown εξισορροπεί την επανεκκίνηση της οικονομίας με την προσπάθεια αποτροπής μίας νέας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων.
«Είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι το σωστό βήμα που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Raab στο Sky News.
«Κάνουμε αυτά τα βήματα πολύ προσεκτικά, με βάση την επιστήμη αλλά και με βάση την ικανότητά μας να παρακολουθούμε τον ιό», πρόσθεσε.
Από τη Δευτέρα (1/6), θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έξι ατόμων ενώ δρομολογείται η επανέναρξη των ποδοσφαιρικών αγώνων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης