Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τράπεζες και εταιρείες που δημοσίευσαν αποτελέσματα

tags :
XA: Θετικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τράπεζες και εταιρείες που δημοσίευσαν αποτελέσματα
Το καλό κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού θα ευνοήσει και την εγχώρια αγορά – Επιλεκτικές τοποθετήσεις περιμένουν οι αναλυτές
Μετά τις σημαντικές απώλειες στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής λόγω και της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, οι αναλυτές σήμερα περιμένουν ανοδικό άνοιγμα καθώς στο εξωτερικό η ψυχολογία των επενδυτών είναι θετική.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν εκ νέου οι τραπεζικές μετοχές αλλά και η Τιτάν, η οποία έμεινε με υψηλό ανεκτέλεστο στους πωλητές την Παρασκευή.
Η Eurobank ανακοίνωσε αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η Jumbo διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,062 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,0589 ευρώ ανά μετοχή μετά την αφαίρεση του φόρου.
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,4% διαπραγματεύεται η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.
Η Ελλάκτωρ δημοσίευσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2020, τα οποία χαρακτηρίζονται αδύναμα από τους αναλυτές εξαιτίας της κατασκευαστικής δραστηριότητας.
Μειωμένα αποτελέσματα σε επίπεδο κερδοφορίας δημοσίευσε η Πλαίσιο για τη χρήση 2019.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να ανοίξουν υψηλότερα λόγω της υποστηρικτικής ψυχολογίας στις αγορές του εξωτερικού.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Οι διεθνείς εξελίξεις θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Παρά το θετικό τελείωμα του Μαΐου, και το κλείσιμο της αγοράς για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε θετικό έδαφος, οι τράπεζες δεν κατάφεραν να δώσουν θετικό σήμα στη μηνιαία πορεία τους.
Μία αντίδραση αναμένεται σήμερα μετά και τις απώλειες του τραπεζικού κλάδου την Παρασκευή, λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.
Τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης