Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Κλιμάκωση από την Τουρκία οι έρευνες στα 6 μίλια κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κρήτη

Μπακογιάννη: Κλιμάκωση από την Τουρκία οι έρευνες στα 6 μίλια κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κρήτη
Η κίνηση του Erdogan είναι καθαρά πολιτική, θα προκαλέσει όχι ελληνοτουρκική αλλά ευρωτουρκική κρίση είπε η κα.Μπακογιάννη
Για ξεκάθαρη κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας κάνει λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην πρόθεση της Άγκυρας να κάνει έρευνες για πετρέλαιο στα 6 ναυτικά μίλια κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.
«Υπάρχει μια στροφή του Erdogan προς τη Δύση και προς τους Αμερικάνους και προς τους Ευρωπαίους.
Αυτή τη στιγμή η Δύση θα του πει ξεκάθαρα του Erdogan ότι αλά κάρτ Δύση δεν υπάρχει» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm η κα.Μπακογιάννη, η οποία έκανε λόγο για σαφή κλιμάκωση από την Τουρκία.
«Η αίσθησή μου είναι ότι ο Erdogan ρίχνει τα διαπραγματευτικά χαρτιά πάνω στο τραπέζι» είπε η βουλευτής της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «κεκτημένο» την ευρωπαϊκή στήριξη απέναντι στην Ελλάδα σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η οικονομία και η φύλαξη των συνόρων.
«Υπό αυτό το πρίσμα, κανένας δεν υπολόγιζε αυτό το μέγεθος της στήριξης» είπε σχετικά και με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης η κα.Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε ότι «τώρα η Ευρώπη ενοποιείται δυναμικά και αυτό έχει μεγάλη γεωπολιτική σημασία».
«Με αυτά τα δεδομένα, η κίνηση του Erdogan είναι καθαρά πολιτική και ξέρει ότι αυτή η κίνηση δεν θα προκαλέσει ελληνοτουρκική κρίση, αλλά ευρωτουρκική κρίση.
Όποιος δεν ανησυχεί είναι αφελής» είπε η κα.Μπακογιάννη, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια τεράστια διπλωματική κινητοποίηση ενημερώνοντας φίλους και εταίρους.
Η κα.Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ «μιας συνολικής συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας», η οποία, όπως είπε, θα αφορά στην οικονομία, στο μεταναστευτικό, σε θέματα σεβασμού των συνόρων και διεθνούς δικαίου.
«Οι Τούρκοι ξέρουν πολύ καλά, ιδιαίτερα μετά τον Έβρο ότι η πολιτική αυτή γύρισε μπούμερανγκ» υποστήριξε η κα. Μπακογιάννη, ενώ εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, παρότι οι συνεννοήσεις μεταξύ των κ. Τσίπρα και Γεννηματά με τον Πρωθυπουργό «γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται».
Ερωτηθείσα για τις ευρωπαϊκό πακέτο για τη στήριξη της οικονομίας, η κα.Μπακογιάννη είπε ότι «έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε ένα τρίμηνο για την απορρόφηση ενός πακέτου που είναι ιστορικό» αναφέροντας ότι το πακέτο των 32 δις ευρώ προς την Ελλάδα από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης είναι «τρεις φορές μεγαλύτερο σε απόλυτα νούμερα από το σχέδιο Μάρσαλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης