Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανάσης (υφ.Ανάπτυξης): Θα περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην κατανάλωση – Επανεξέταση για τα beach bar

Παπαθανάσης (υφ.Ανάπτυξης): Θα περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην κατανάλωση – Επανεξέταση για τα beach bar
Τα καφέ δούλεψαν, η εστίαση δεν πήγε καλά – Παραμένει επιφυλακτικός ο κόσμος τόνισε ο κ.Παπαθανάσης
Την εκτίμηση πως η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει και στην κατανάλωση διατύπωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης αναφερόμενος στο σημερινό πέμπτο κύμα άρσης των περιοριστικών μέτρων αλλά και στη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% σε μια σειρά από προϊόντα.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm και ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ ο κ.Παπαθανάσης είπε ότι «οι περισσότεροι επαγγελματίες θα μεταφέρουν την μείωση στον καταναλωτή, γιατί θέλουν να προσελκύσουν πελάτες».
«Αν δει κάποιος ότι μειωθούν οι τιμές, θα ανέβει ο όγκος των πωλήσεων.
Υπάρχει μια ελαστικότητα στις πωλήσεις.
Σαφώς είναι μια στήριξη στην εστίαση και στα καφέ» υποστήριξε ο κ.Παπαθανάσης, ο οποίος υποστήριξε ότι με το άνοιγμα τους τα καφέ δούλεψαν, αν και παραδέχθηκε ότι η εστίαση δεν πήγε καλά λόγω και των καιρικών συνθηκών.
«Θεωρούμε ότι θα προχωρήσει γρήγορα η εστίαση» εκτίμησε ο κ.Παπαθανάσης, επισημαίνοντας πως ο «κόσμος είναι επιφυλακτικός, γιατί προσπαθεί να προστατέψει την υγείας του και δεν αισθάνεται άνετα να βγει έξω αμέσως».
Αναφορικά με τους κανόνες που θα ισχύουν από σήμερα 1/6 για τα υπαίθρια κέτερινγκ και τις εκδηλώσεις σε κτήματα, ο κ.Παπαθανάσης είπε ότι δεν θα μπορεί να παίρνει κανείς φαγητό από το μπουφέ, αλλά θα σερβίρεται πλέον το φαγητό στις εκδηλώσεις και θα υπάρχουν προστατευτικά.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχει ζητηθεί «μια νέα προσέγγιση από την επιτροπή λοιμωξιολογων» τόσο για τα beach bar που δεν πωλούν αλκοόλ, αλλά και «για όλους τους κωδικούς δραστηριότητας που παραμένουν κλειστοί», αναμένοντας τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων για την επιστροφή τους στην κανονικότητα, όπως γυμναστήρια κέντρα διασκέδασης.
Με αφορμή την επανεκκίνηση του τουρισμού σήμερα, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται σταδιακά, καθώς «υπάρχει μια διστακτικότητα στον κόσμο», ενώ προανήγγειλε ότι επανεκκινούν σήμερα εμποροπανηγύρεις και κυριακάτικες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης