Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες μεταξύ των χωρών του OPEC+ συνεχίζονται - Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης

Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες μεταξύ των χωρών του OPEC+ συνεχίζονται - Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι ο πρόεδρος Putin δε σχεδιάζει μέχρι στιγμής να συναντηθεί με τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες
Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, όσον αφορά τις συνομιλίες του OPEC+ για το πετρέλαιο, αναφέρθηκε σήμερα (1/6) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση της συμμαχίας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, «οι συνομιλίες μεταξύ των χωρών του OPEC+ συνεχίζονται», διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαζόμαστε».
Παράλληλα, ο κ. Peskov ανέφερε ότι «ο πρόεδρος Vladimir Putin δε σχεδιάζει μέχρι στιγμής να συναντηθεί με τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες», ενώ πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak».
Σημειώνεται ότι η συνάντηση του OPEC+ είναι προγραμματισμένη για τις 9 και 10 Ιουνίου, με την Αλγερία να έχει προτείνει επίσπευση της συνάντησης στις 4 Ιουνίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πωλήσεις χωρών όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Κουβέιτ.
Ερωτηθείς για τις αναταραχές των τελευταίων ημερών που λαμβάνουν χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Peskov κατέστησε σαφές ότι πρόκειται για μία «εσωτερική υπόθεση» της Ουάσιγκτον, και ότι η Μόσχα δεν πρόκεται να προχωρήσει σε κάποια παρέμβαση.
«Η Ρωσία δεν παρενέβη ποτέ στις αμερικανικές υποθέσεις και δεν πρόκειται να παρέμβει τώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Μόσχα «παρακολουθεί τα γεγονότα στις ΗΠΑ καθώς εκτυλίσσονται».
Την ίδια στιγμή, ο κ. Peskov αναφέρθηκε και στις κατηγορίες της πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στις ΗΠΑ, Susan Rice, ότι η Ρωσία σχετίζεται με την κλιμάκωση των εντάσεων στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τες ως «απολύτως λανθασμένες και εσφαλμένες», ενώ διευκρίνισε ότι «τέτοιοι υπαινιγμοί δε μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικατοπτρίζουν την επίσημη απόψη της Ουάσιγκτον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης