Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Η αποχώρηση των ΗΠΑ είναι απογοητευτική και ανεξήγητη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Η αποχώρηση των ΗΠΑ είναι απογοητευτική και ανεξήγητη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα διακόψουν τις σχέσεις τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι «απογοητευτική» και «ανεξήγητη», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού, Dr. David Nabarro.
 «Τώρα, έχουμε την ασθένεια με τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που έχω δει ποτέ και πρέπει να συνεργαστούν όλα τα κράτη, ακόμα και οι ΗΠΑ» δήλωσε ο David Nabarro μιλώντας στο CNBC.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (29/5/2020) ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα διακόψουν τις σχέσεις τους με τον ΠΟΥ.
Εάν η Ουάσιγκτον δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους στον ΠΟΥ, θα είναι «ένα πραγματικά παράξενο πράγμα εν μέσω της καταπολέμησης μιας πανδημίας».
«"Είναι σαν να βρίσκεστε στη μέση της καταπολέμησης μιας δασικής πυρκαγιάς και ξαφνικά το 15% των πυροσβεστικών οχημάτων να απομακρύνονται ακριβώς τη στιγμή που τα χρειάζεστε περισσότερο», πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος δωρητής στον ΠΟΥ και συνέβαλαν με περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια το 2019, ή περίπου το 15% του ετήσιου προϋπολογισμού της ΠΟΥ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης