Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Απογοήτευση για την ουδέτερη στάση Zuckerberg στην κόντρα με τον Trump

tags :
Facebook: Απογοήτευση για την ουδέτερη στάση Zuckerberg στην κόντρα με τον Trump
Ο επικεφαλής της Facebook αντιμετωπίζει την αποδοκιμασία των υπαλλήλων του, γεγονός σπάνιο στη Σίλικον Βάλεϊ
Απογοητευμένοι δηλώνουν υπάλληλοι και στελέχη του Facebook για την ουδέτερη στάση που τηρεί ο ιδρυτής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον πρόεδρο των ΗΥΠΑ, Donald Trump, κυρίως με το Twitter.
Ο Mark Zuckerberg αρνήθηκε να αποδοκιμάσει τις εμπρηστικές θέσεις που διατυπώνει ο Αμερικανός πρόεδρος στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορείο Ειδήσεων.
 Ο επικεφαλής της Facebook αντιμετωπίζει την αποδοκιμασία των υπαλλήλων του, γεγονός σπάνιο στη Σίλικον Βάλεϊ, σημειώνει το AFP.
«Ο Mark έχει άδικο και θα προσπαθήσω να τον κάνω να αλλάξει γνώμη κάνοντας πολύ θόρυβο», έγραψε χθες στο Twitter o Ryan Freitas, διευθυντής Σχεδιαστικού του News Feed του Facebook.
Και διευκρινίζει ότι έχει συγκεντρώσει περί τα πενήντα άτομα στην εταιρεία που συμμερίζονται τις απόψεις του.
Η αρχή έγινε με δύο πρωτοφανείς παρεμβάσεις του Twitter την περασμένη εβδομάδα.
Αρχικά, η πλατφόρμα επεσήμανε δύο tweet του Trump με θέμα την επιστολική ψήφο με την σημείωση «επαληθεύστε τα γεγονότα».
 Ο Trump είχε γράψει ότι η επιστολική ψήφος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εκλογική νοθεία.
Ο Zuckerberg δήλωσε τότε στο Fox News ότι οι πλατφόρμες, κατά την άποψή του, δεν πρέπει να παίζουν τον ρόλο του διαιτητή για την αλήθεια στο Ιντερνετ.
Ο Trump τον επιδοκίμασε κάνοντας retweet τις δηλώσεις του.
Στην συνέχεια, την Παρασκευή, το Twitter κάλυψε άλλη ανάρτηση του ενοίκου του Λευκού Οίκου με θέμα τις ταραχές στην Μινεάπολις για παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας περί εκθείασης της βίας.
Ο Trump είχε γράψει "when the looting starts, the shooting starts" (όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, έρχονται σφαίρες), μία φορτισμένη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ένας λευκός αστυνομικός διευθυντής και ένας υπέρμαχος των φυλετικών διακρίσεων πολιτικός στην περίοδο της διεκδίκησης των ατομικών δικαιωμάτων για τους μαύρους στις ΗΠΑ.
Αυτές οι αναρτήσεις εμφανίζονται και στο Facebook, αλλά ο ιδρυτής του αποφάσισε να τις διατηρήσει ορατές στην πλατφόρμα, «αφού το σκεφτόταν όλη μέρα».
Σε ανάρτηση στο δικό του προφίλ έγραψε ότι καταδικάζει σε προσωπική βάση «τη διχαστική και εμπρηστική ρητορική» του προέδρου, αλλά δεν προτίθεται να καλύψει αυτά τα μηνύματα, στο όνομα «της ελευθερίας της έκφρασης και του δημόσιου συμφέροντος στην πληροφόρηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης