Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάλεσε ή όχι o Trump τη Ρωσία στη σύνοδο της G7; - Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει και ζητά ενημέρωση

Κάλεσε ή όχι o Trump τη Ρωσία στη σύνοδο της G7; - Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει και ζητά ενημέρωση
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump μετέφερε την σύνοδο κορυφής της G7 από τα τέλη Ιουνίου τον Σεπτέμβριο και προτίθεται να προσκαλέσει την Ρωσία, την Ν. την Αυστραλία και την Ινδία
Το Κρεμλίνο χρειάζεται να έχει περισσότερη επίσημη πληροφόρηση για να απαντήσει στην πρόταση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να συμμετάσχει η Ρωσία στην σύνοδο της G7, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitri Peskov.
«Ο πρόεδρος Putin είναι θιασώτης του διαλόγου προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά στην περίπτωση αυτή, για να απαντήσει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, πρέπει να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση, την οποία προς το παρόν δυστυχώς δεν έχουμε» δήλωσε ο Peskov προσθέτοντας ότι «προς το παρόν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες αυτής της πρότασης, δεν γνωρίζουμε αν συνιστά επίσημη πρωτοβουλία».
«Έγινε λόγος για πρόσκληση της Ρωσίας και σειράς άλλων χωρών στην ‘επτάδα’, (αλλά) στην περίπτωση αυτή υπάρχουν περισσότερα ερωτήματα, όπως, με ποια ιδιότητα, με ποια ημερήσια διάταξη, ποιοι τελικά θα συμμετάσχουν και τα λοιπά και παρόμοια» δήλωσε ο Peskov, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν «αρκετά βολικοί και αποτελεσματικοί για όλους τους συμμετέχοντες μηχανισμοί διεθνούς διαλόγου που ήδη λειτουργούν».
Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την σύνοδο της G20 «η οποία επιτρέπει στις χώρες, που οι οικονομίες τους κατέχουν ηγετική θέση στον κόσμο να συζητούν τα πλέον επίκαιρα ζητήματα».
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump μετέφερε την σύνοδο κορυφής της G7 από τα τέλη Ιουνίου τον Σεπτέμβριο και προτίθεται να προσκαλέσει την Ρωσία, την Νότιο Κορέα, την Αυστραλία και την Ινδία.
Στις 20 Μαρτίου είχε ανακοινωθεί ότι ο Trump εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αποφάσισε να αναβάλει την διεξαγωγή της G7 στο Καμπ Ντέιβιντ και να πραγματοποιηθεί με την μορφή τηλεδιάσκεψης.
Τον Αύγουστο του 2019, ο Trump, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί σκόπιμο την επιστροφή της Ρωσίας στο σχήμα της G8.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης