Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καταπέλτης» η ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του George Floyd - Δείχνει ανθρωποκτονία

«Καταπέλτης» η ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του George Floyd - Δείχνει ανθρωποκτονία
Ο θάνατος του Floyd προκλήθηκε από ασφυξία, λόγω πίεσης στον αυχένα και στην πλάτη, η οποία επέφερε μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο
Η οικογένεια του George Floyd, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ανεξάρτητης ιατροδικαστικής εξέτασης για τα αίτια του θανάτου του.
Σύμφωνα με την Α. Wilson, μια από τους ιατροδικαστές που διεξήγαγαν την εξέταση, ο George Floyd πέθανε από ασφυξία και συνεπώς πρόκειται για ανθρωποκτονία.
Τα ευρήματα αυτά έρχονται σε σύγκρουση με την προκαταρκτική ιατροδικαστική εξέταση που διεξήγαγαν οι κρατικές αρχές που αναφέρει ότι δεν βρέθηκαν για ασφυξία ή πνιγμό, σύμφωνα με το cbsnews.
Η ανεξάρτητη ιατροδικαστική εξέταση έγινε από την Wilson και τον M. Baden.
Ο Baden, είναι πρώην επικεφαλής ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης και ανέλαβε το 2014 την νεκροψία του E. Garner, ενός μαύρου άνδρα που πέθανε όταν αστυνομικός του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης του έκανε κεφαλοκλείδωμα κατά τη διάρκεια της σύλληψης του.
Τόσο ο Garner όσο και ο Floyd είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν μπορούν να ανασάνουν όπως αποδεικνύουν τα βίντεο από τα δύο περιστατικά και γι’ αυτό η φράση «δεν μπορώ να ανασάνω», έχει γίνει το κεντρικό σύνθημα των μεγάλων διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει σε όλες της ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας.
Ο Baden δήλωσε ότι ο θάνατος του Floyd προήλθε από την πίεση στο λαιμό και τη πλάτη του που διέκοψαν τη ροή του αίματος και την αναπνοή του.
Τα προκαταρκτικά ευρήματα του ιατρού της κομητείας του Χένεπιν αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν στραγγαλισμό ή ασφυξία.
Γίνεται λόγος για υποκείμενα νοσήματα του Floyd, πιο συγκεκριμένα στεφανιαία νόσο και υπέρταση, που σε συνδυασμό με την διαχείρισή του από τους αστυνομικούς και «τυχόν τοξικούς παράγοντες», θα μπορούσαν να ευθύνονται για τον θάνατό του.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της Κομητείας, το πόρισμα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς εκκρεμούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης