Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη μάχη του τουρισμού δίνει η κυβέρνηση εν αναμονή του ευρωπαϊκού πακέτου για την ανάκαμψη της οικονομίας

Τη μάχη του τουρισμού δίνει η κυβέρνηση εν αναμονή του ευρωπαϊκού πακέτου για την ανάκαμψη της οικονομίας
H Ελλάδα θα εφαρμόζει από 15 Ιουνίου στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους επισκέπτες της χώρας και ήδη ενισχύει τις υγειονομικές υποδομές
Η κυβέρνηση επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο πως θα αξιοποιήσει το πακέτο των 32 δισ. ευρώ που αναμένει να σφραγιστεί και επισήμως το επόμενο διάστημα ενώ την ίδια ώρα κρατάει ψηλά στις προτεραιότητές της την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Δεδομένου ότι από τις 15 Ιουνίου η χώρα θα υποδέχεται τουρίστες, στο κυβερνητικό επιτελείο κινούνται με γνώμονα ότι η έγκαιρη λήψη αποφάσεων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, η ιχνηλάτηση και η διαφάνεια είναι μόνο ένα μέρος της επιτυχημένης αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και υπό το πρίσμα αυτό, η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνεργασία με τους ειδικούς αλλά και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Και ανάλογα θα δέχεται επισκέπτες από χώρες που παρουσιάζουν βελτίωση στην επιδημιολογική τους καμπύλη ενώ θα παραμένει σε εγρήγορση για ενδεχόμενο επιδείνωσης σε κάποιες από αυτές.
Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η Ελλάδα θα εφαρμόζει από 15 Ιουνίου στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους επισκέπτες της χώρας και ήδη ενισχύει τις υγειονομικές υποδομές, με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες. Άλλωστε την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Σε κάθε περίπτωση, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα τόσο στο πεδίο της κοινωνίας όσο και στο πεδίο της οικονομίας, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για το Μέγαρο Μαξίμου. Και το ζητούμενο βεβαίως, είναι να επαναλειτουργήσει ο τουρισμός αυτό το καλοκαίρι.
Προς αυτή την κατεύθυνση, την προσεχή Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Restart Tourism». Πρόκειται ουσιαστικά, για την καμπάνια της χώρας αναφορικά με τον τουρισμό η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει να τρέχει την επόμενη εβδομάδα.
Στην κυβέρνηση προσδίδουν μεγάλη σημασία και στο φιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Ηλεκτροκίνηση το οποίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μάλιστα, στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία θέλοντας να στείλει μήνυμα ότι το εν λόγω ζήτημα τοποθετείται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης όπως συμβαίνει και πανευρωπαϊκά.
Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για το μεγάλο πακέτο που αναμένει να λάβει από το Ταμείο Ανάπτυξης το οποίο θα τρέξει τα επόμενα χρόνια. Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι θα κινηθούν συντεταγμενα και όχι βιαστικά και θα καταρτιστεί συνεκτικό σχέδιο για την αξιοποίηση του πακέτου. Παράλληλα, επισημαίνουν πως είναι μια τολμηρή και γενναία πρόταση που βάζει ψηλά τον πήχη.
Βεβαίως, υπάρχει η εκκρεμότητα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει την τελική απόφαση, αφού ακόμη είναι πρόταση της Κομισιόν, γι αυτό και αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 του μηνός. Με την προσδοκία ότι το Συμβούλιο Κορυφής θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, η κυβέρνηση εκφράζει την πεποίθηση, πως σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι από τις πιο ωφελημένες χώρες καθώς οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί πληρούν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και γενικώς τα ποσά σε όρους Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, είναι πολύ σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης