Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 105.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Άλλα 743 θύματα σε ένα 24ωρο

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 105.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Άλλα 743 θύματα σε ένα 24ωρο
Φόβοι για δεύτερο κύμα λόγω των μαζικών διαδηλώσεων
Περισσότεροι από 105.000 είναι οι νεκροί στις  ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλα 743 θύματα.
Την ίδια στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,8 εκατομμύρια, τη στιγμή πάντως που όλες οι Πολιτείες αίρουν σταδιακά τα μέτρα και προσπαθούν να επανέλθουν στη νέα πραγματικότητα, ανοίγοντας μέρος της οικονομικής και της κοινωνικής δραστηριότητας τους.
Ωστόσο, οι μαζικές διαδηλώσεις και τα επεισόδια που καταγράφονται σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ λόγω της δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd περιπλέκει κατά πολύ και τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την επιστροφή σε μια κανονικότητα.
Εδώ και μια εβδομάδα καταγράφονται εκτεταμένα επεισόδια, λεηλασίες, διαδηλώσεις, συγκρούσεις με την αστυνομία, γεγονότα που καθιστούν αδύνατο το να επέλθει η ομαλότητα, δεδομένου ότι σε τουλάχιστον 40 πόλεις έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.
Μάλιστα, επιστήμονες και υγειονομικές αρχές διατυπώνουν έντονες ανησυχίες για ένα δεύτερο μεγάλο κύμα κρουσμάτων λόγω των μαζικών διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί κάνουν λόγο για σοβαρούς κινδύνους δημόσιας υγείας λόγω της συνάθροισης τόσων πολλών ανθρώπων και επισημαίνουν ότι οι διαδηλώσεις μπορούν να εξελιχθούν σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι αρμόδιοι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν πως σε δύο εβδομάδες θα φανεί, αν όντως υπήρξε επιβάρυνση της σημερινής επιδημιολογικής κατάστασης στις ΗΠΑ από τις διαδηλώσεις, την ώρα πάντως που ολοένα και περισσότεροι αξιωματούχοι ζητούν από τους διαδηλωτές να φορούν μάσκες και να τηρούν όσο το δυνατόν τις αποστάσεις (!), αν και στα θετικά περιλαμβάνονται ότι αυτές οι διαδηλώσεις γίνονται σε ανοιχτούς χώρους και ότι σε αυτές συμμετέχουν νέοι άνθρωποι.
Στα αρνητικά, όπως επισημαίνουν, είναι ότι η χρήση δακρυγόνων και όποιων άλλων χημικών, αναγκάζουν τους διαδηλωτές να βήχουν και να δακρύζουν, γεγονός που ευνοεί τη μετάδοση του ιού, δεδομένου ότι και οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκες.
Δεδομένου μάλιστα ότι πολλοί είναι ασυμπτωματικοί φορείς, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η σύλληψη, μεταφορά και φυλάκιση διαδηλωτών… αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης