Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Αμετάβλητο διατήρησε τα επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της χώρας, στο 0,25% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Αυστραλία: Αμετάβλητο διατήρησε τα επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της χώρας, στο 0,25% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας τόνισε ότι η πολιτική διευκόλυνσης θα διατηρηθεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (1/6) συνεδρίασης, τονίζοντας ότι η αβεβαιότητα γύρω από την οικονομία της χώρας θα παραμείνει, παρά τα ενθαρρυντικά σημάδια για τις προοπτικές.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Reserve Bank of Australia αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 0,25%, το οποίο αποτελεί ιστορικό χαμηλό, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, ο στόχος για την απόδοση του τριετούς ομολόγου παρέμεινε επίσης αμετάβλητος σε σχέση με τη συνεδρίαση του προηγούμενο μήνα, στο 0,25%.
Η Reserve Bank of Australia τόνισε ότι η πολιτική διευκόλυνσης θα διατηρηθεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ενώ τόνισε ότι τα επιτόκια δε θα αυξηθούν μέχρι να υπάρξει βεβαιότητα ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα παραμείνει εντός στόχου και ότι θα επιτευχθεί πρόοδος στην αγορά εργασίας.
Επιπλέον, η RBA δήλωσε ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων στη χώρα λειτουργούν «αποτελεσματικά», ενώ πρόσθεσε ότι είναι προετοιμασμένη να αυξήσει τις αγορές ομολόγων εάν είναι απαραίτητο.
«Οι προοπτικές, συμπεριλαμβανομένης της φύσης και της ταχύτητας της αναμένομενης ανάκαμψης, παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες και η πανδημία του κορωνοϊού είναι πιθανό να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην οικονομία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η RBA μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της RBA, Philip Lowe, δήλωσε ότι «είναι πιθανό το βάθος της ύφεσης να είναι μικρότερο απ' ό,τι αναμέναμε προηγουμένως», διευκρινίζοντας ότι «υπάρχουν σημάδια ότι οι ώρες εργασίας σταθεροποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου, μετά την προηγούμενη απότομη πτώση».
«Στην αμέσως επόμενη περίοδο πολλά θα εξαρτηθούν από την εμπιστοσύνη που έχουν οι άνθρωοι και οι επιχειρήσεις για την υγειονομική κατάσταση και τη δική τους οικονομική κατάσταση», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Reserve Bank of Australia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης