Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Χαρά Μαγγανά (Bee Naturalles): Χρειάζεται στρατηγικό πλάνο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροδιατροφικού κλάδου

tags :
Χαρά Μαγγανά (Bee Naturalles): Χρειάζεται στρατηγικό πλάνο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροδιατροφικού κλάδου
Η συνιδρύτρια της Bee Naturalles μιλά για το πλήγμα που έχει επιφέρει η πανδημία στις επιχειρήσεις και αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής φύσης
Τo Τourism Today εγκαινιάζει μια μεγάλη έρευνα με θέμα: «Αγροδιατροφή και τουρισμός στον καιρό του κορωνοϊού», σε μία προσπάθεια να μεταφέρει το στίγμα της εποχής και να αφουγκραστεί τις ανάγκες της αγοράς εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης, αλληλένδετης με μια οικονομική κρίση, κατά την οποία ο αγροδιατροφικός τομέας καλείται όχι απλά να επιβιώσει, αλλά και να διαδραματίσει ενδεχομένως έναν σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μέρος 8ο

Χαρά Μαγγανά,
Συνιδρύτρια της Bee Naturalles

Η Χαρά Μαγγανά, η οποία μαζί με τον Γιώργο Αθανασιάδη ίδρυσαν τη Bee Naturalles, μιλά για το πλήγμα που έχει επιφέρει η πανδημία στις επιχειρήσεις και αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής φύσης.

- Πόσο σας έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού;
Όπως ισχύει σε όλον τον κόσμο, οι επιχειρήσεις σαν τη δική μας έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο με σκληρή δουλειά και ρευστοποιώντας το κεφάλαιο εμπιστοσύνης που έχουμε κτίσει όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο της δουλειάς μας.

- Μπορεί η διασύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό να αποτελέσει ένα “όπλο” απέναντι στις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης;
Η εκτίμησή μας είναι ότι σαφώς και είναι μία εξαιρετική περίπτωση διασύνδεσης. Ήδη έχουμε εκκινήσει την παροχή βιωματικού τουρισμού/βιωματικών εργαστηρίων, συνδέοντας το επιστημονικό μας υπόβαθρο με τα πολυβραβευμένα προϊόντα της Bee Naturalles και την επαφή με τη φύση.

- Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα για τον κλάδο της αγροδιατροφής;
Ως άνθρωποι είμαστε φύσει και θέσει αισιόδοξοι. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει στρατηγικό πλάνο με βάθος δεκαετίας αναφορικά με την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροδιατροφικού κλάδου από τους ιθύνοντες ανεξαρτήτως αλληλουχίας προσώπων-κυβερνήσεων κ.ο.κ., είναι λιγοστές οι πιθανότητες να επιτευχθεί κλιμάκωση της επιτυχίας/εξωστρέφειας των εξαιρετικών προϊόντων της ελληνικής φύσης.

- Μπορεί η υγειονομική κρίση να λειτουργήσει ως ευκαιρία για την αγροδιατροφή;
Σαφώς και μπορεί, όπως και κάθε είδους κρίση. Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν είμαστε πολύ περήφανοι, καθώς ως επιστήμονες, παραγωγοί, αυτοδημιούργητοι άνθρωποι και επιχειρηματίες αναπτύξαμε την Bee Naturalles με ακέραιες αξίες σεβόμενη τη Φύση και τον Άνθρωπο, κάτι το οποίο δημιουργεί θετικό αντίκτυπο αυθεντικότητας, αξιοπιστίας και ανώτατης ποιότητας σε συνεργάτες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης