Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattarella: Η κρίση του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει - Νέες μορφές φτώχειας και εκμετάλλευσης

tags :
Mattarella: Η κρίση του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει - Νέες μορφές φτώχειας και εκμετάλλευσης
«Η χώρα αντιμετώπισε πρωτοφανείς δυσκολίες, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούν από εμάς ενότητα, συνοχή και αίσθημα ευθύνης»
«H κρίση δεν έχει τελειώσει», διαμήνυσε ο  πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella, στο μήνυμά του για την σημερινή γιορτή της αβασίλευτης Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις συνέπειες της επιδημίας του κoρωνοϊού.
«Η χώρα αντιμετώπισε πρωτοφανείς δυσκολίες, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούν από εμάς ενότητα, συνοχή και αίσθημα ευθύνης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Mattarella υπογράμμισε επίσης ότι «η Ιταλία θα πρέπει να συνυπάρξει για μεγάλο διάστημα με τις συνέπειες της κρίσης αυτής» και έκανε ειδική αναφορά «σε νέες μορφές φτώχειας και περιθωριοποίησης, αν όχι μισητής εκμετάλλευσης».
Ο Ιταλός πρόεδρος κάλεσε τους νομάρχες να συνεργαστούν με όλους τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θεσμών του ιταλικού κράτους, ώστε να προετοιμάσουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά «τον κίνδυνο παρείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος», στον οποίο, λόγω της νέας αυτής οικονομικής κρίσης, εκτίθενται πολλοί επιχειρηματίες.
Την ώρα αυτή, ο Μattarella πραγματοποιεί επίσκεψη στην κωμόπολη Κοντόνιο της Λομβαρδίας, η οποία ήταν μια από τις κύριες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης