Τελευταία Νέα
Διεθνή

EE: Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές στην Ευρώπη το 2020

tags :
EE: Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές στην Ευρώπη το 2020
H Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών το 2020
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει ότι ο ξηρός καιρός θα προκαλέσει ασυνήθιστης έκτασης πυρκαγιές στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών και βόρειων περιοχών που τείνουν να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο, δήλωσε σήμερα (2/6/2020) ο Επίτροπος διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ.
Έπειτα από τις υψηλότερες μέσες ευρωπαϊκές θερμοκρασίες την άνοιξη, οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη Σουηδία και τη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών για τις Πυρκαγιές των Δασών (EFFIS).
Αυτό είναι επιπλέον των πυρκαγιών στην Ιταλία και την Πορτογαλία, που είναι ευάλωτες λόγω του θερμότερου κλίματος τους.
Η Κομισιόν αναμένει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ευρώπη.
«Η φετινή περίοδος για τις πυρκαγιές αναμένεται να είναι πάνω από τον μέσο όρο των δέκα δεκαετιών ετών όσον αφορά τον αριθμό των πυρκαγιών και των περιοχών που καίγονται στην Ευρώπη», δήλωσε ο Janez Lenarcic, επίτροπος κρίσης της ΕΕ, σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στην περίοδο μεταξύ Ιουνίου και τον Σεπτέμβριο, που είναι συνήθως η πιο ζεστή στην Ευρώπη.
Ο ίδιος απέφυγε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το εάν το φετινό καλοκαίρι θα είναι χειρότερο από το προηγούμενου, αλλά επεσήμανε ότι η Επιτροπή εκτιμά ότι ο κίνδυνος για πυρκαγιές φέτος είναι πολύ υψηλός.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης