Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η αντίδραση των χρηματιστηρίων σε αστικές αναταραχές - Τι δείχνει η ιστορία

tags :
Η αντίδραση των χρηματιστηρίων σε αστικές αναταραχές - Τι δείχνει η ιστορία
Ιστορικά, η εμφύλια διαμάχη δεν επηρεάζει τα χρηματιστήρια των αναπτυγμένων αγορών
Στην άποψη ότι οι διαμαρτυρίες για τον θάνατο του George Floyd είναι τόσο «ανησυχητικές» όσο και «εξαιρετικά σημαντικές» συγκλίνουν οι αναλυτές επισημαίνοντας ωστόσο δεν έχουν ουσιαστικές επιπτώσεις στα χρηματιστήρια.
Τα σχόλια των αναλυτών έρχονται στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων για τον θάνατο του George Floyd.
«Οι Αμερικανοί επενδυτές τείνουν να εξαιρούν αυτές τις εξελίξεις δεν αναμένουν ότι θα υπάρξει μεγάλη αναταραχή.
Αλλά, κατά την άποψη μου, κινούμαστε προς περισσότερη αντιπαράθεση» δήλωσε η Tina Fordham από την Avonhurst.
Ερωτηθείσα πως οι διαμαρτυρίες μπορούν να επηρεάσουν το χρηματιστήρια, η Fordham απάντησε ότι ιστορικά, η πολιτική αναταραχή στις αναπτυγμένες αγορές δεν επηρεάζει σημαντικά τα χρηματιστήρια.
«Οι επενδυτές αναμένουν ότι, η έντονη βία -αν και ανησυχητική- θα κοπάσει, και ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα νόμου και τάξης και ότι τα πράγματα δεν θα βγουν εκτός ελέγχου» επεσήμανε η ίδια.
«Το είδαμε αυτό το 1968, υπήρχε πολύ μικρή επίδραση παρ' όλο που οι διαμαρτυρίες ήταν πολύ πιο βίαιες, πολύ πιο θανατηφόρες, οπότε αυτό δεν είναι ασυνήθιστο» συμπλήρωσε.
Τα σχόλιά της έρχονται αφού σε δεκάδες μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας.
Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις τέτοιες κλίμακας σε ορισμένες περιοχές ήταν το 1968, μετά τη δολοφονία του Martin Luther King Jr.
«Οι αγορές έχουν μακρά ιστορία για περιστατικά όπως οι σημερινές αναταραχές στις ΗΠΑ, δεν θα περίμενα από τους διεθνείς επενδυτές να αλλάξουν ουσιαστικά την άποψή τους για την προοπτική του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε στο CNBC ο Ali Miremadi από τη GAM.
«Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, αλλά δεν είναι κάτι που κάνει τη διαφορά από την άποψη των εταιρικών αριθμών», δήλωσε ο Miremadi, προτού προσθέσει ότι οι επενδυτές «όπου είναι δυνατόν», θα κοιτάξουν πέρα από αυτό ώστε να δουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης