Γερμανία: Ο κορωνοϊός εντείνει την εξ αποστάσεως εργασία - Τα επόμενα χρόνια θα μετακινήσουν την δουλειά τους στο σπίτι 3 - 5 εκατ. υπάλληλοι

Γερμανία: Ο κορωνοϊός εντείνει την εξ αποστάσεως εργασία - Τα επόμενα χρόνια θα μετακινήσουν την δουλειά τους στο σπίτι 3 - 5 εκατ. υπάλληλοι
Σχεδόν κάθε τρίτη θέση εργασίας θα μπορούσε να καταστεί περιττή λόγω τηλε - εργασίας
Σχεδόν κάθε τρίτη θέση εργασίας στη Γερμανία θα μπορούσε να καταστεί περιττή λόγω της τάσης προς την εξ΄αποστάσεως  εργασία/homeoffice.
«Η κρίση του κορωνοϊού έχει εντείνει την τάση για εξ αποστάσεως και ευέλικτη εργασία.
Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το επιθυμούν.
Έχουν δε αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και τα εταιρικά στελέχη, τα οποία τάσσονται υπέρ του homeoffice και τα οποία προηγουμένως είχαν αμφιβολίες», δήλωσε η  Y. Klier της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων McKinsey στην κυριακάτικη «Welt».
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των συμβούλων, είναι πιθανόν τα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια να μετακινήσουν την δουλειά τους στο σπίτι 3-5 εκατομμύρια υπάλληλοι.
Ο W. Zinn, ο επικεφαλής της Bain & Company Γερμανίας, πιστεύει όμως πως έτσι «θα καταστούν περιττές στο μέλλον 20-30% θέσεις εργασίας γραφείου στην Γερμανία».
Με την αναγκαστική -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού-  εξ αποστάσεως εργασία,  σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες είχαν θετικές εμπειρίες.
Αυτό προκύπτει από έρευνα της  εφημερίδα Welt μεταξύ των 30 σημαντικότερων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο δείκτη DAX.
Εάν μετατοπισθούν οι θέσεις εργασίας, οι εταιρείες μπορούν ταυτόχρονα να κερδίσουν πόντους στους υπαλλήλους τους και να εξοικονομήσουν κόστος.
Πολλοί αναζητούν αυτήν την στιγμή τρόπους να κάνουν οικονομίες, ειδικά το κόστος των ενοικίων των γραφείων που βρίσκονται σε προνομιακές τοποθεσίες δεν μπορούν καθόλου να αγνοούν ως προς το κόστος, δήλωσε ο σύμβουλος της Bain & Company Γερμανίας W. Zinn.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS