Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά τριών μηνών το πετρέλαιο λόγω OPEC+ - Στο -2,2% και τα 35,9 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI

Απομακρύνεται από τα υψηλά τριών μηνών το πετρέλαιο λόγω OPEC+ - Στο -2,2% και τα 35,9 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI
Το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του 1,8% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 38,8 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου το πετρέλαιο, αντιστρέφοντας την άνοδο που σημειώθηκε νωρίτερα, εν μέσω ανησυχιών ότι η τηλεδιάσκεψη των χωρών του OPEC+ ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί αύριο (4/6), όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Μάλιστα, η σχετική είδηση αντιστάθμισε τις προσδοκίες που δημιούργησαν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου για ταχύτερη ανάκαμψη στην αγορά ενέργειας.

- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,87% στα 38,83 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας σημειώσει κέρδη +3,3% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.
- Η τιμή για το το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -2,25% στα 35,98 δολ. ανά βαρέλι, ενώ τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης διαμορφώθηκαν στο +3,9%.
Image
Image
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Μαρτίου του 2020, έχοντας καταγράψει πλέον σημαντική άνοδο σε σχέση με τα χαμηλά του Απριλίου.
Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, οι χώρες του OPEC+ αναμένεται να διατηρήσουν τις περικοπές ύψους 9,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως στην παραγωγή τους τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο, προκειμένου να επιταχύνουν τη διαδικασία εξισορρόπησης της αγοράς.
Το αρχικό πλάνο του OPEC+ αφορούσε τη μείωση των περικοπών στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως μετά τον Ιούνιο, με την πλευρά του ΟΠΕΚ ωστόσο να ασκεί πιέσεις ώστε η εμβάθυνση των περικοπών να συνεχιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, η αναπληρώτρια πρόεδρος του Energy Intelligence Group, Amena Bakr, ανέφερε νωρίτερα ότι η τηλεδιάσκεψη του OPEC+ ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί αύριο, καθώς θα εξαρτηθεί από το ποσοστό δέσμευσης των χωρών στις περικοπές που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Η κα Bakr διευκρίνισε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Σαουδική Αραβία επιθυμούν τόσο την επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας κατά έναν με δύο μήνες, όσο και τη συμμόρφωση όλων των χωρών απέναντι στις περικοπές που βρίσκονται σε ισχύ.
«Καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων συνεχίζεται, αναμένουμε ότι η ζήτηση θα ανακάμψει σταδιακά», ανέφερε σε σημείωμά της η Capital Economics, εκτιμώντας ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 92 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2020.
«Το πετρέλαιο είναι πιθανό να ολοκληρώσει το έτος με ένα μικρό έλλειμμα, γεγονός που θα προσφέρει περαιτέρω στήριξη στις τιμές», πρόσθεσε η Capital Economics.
Όσον αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν πτώση κατά 483 χιλ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου.
Παράλληλα, τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα κατέγραψαν μείωση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.
Εφόσον τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας επιβεβαιώσουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του API αργότερα εντός της ημέρας, οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να δεχθούν περαιτέρω ώθηση βραχυπρόθεσμα.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης